• Business

    Τεράστιες ζημίες 1,4 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2017 για την Ericsson

    Ericsson

    Börje Ekholm, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ericsson


    Άσχημα νέα για τη σουηδική κατασκευάστρια εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας Ericsson εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο ελαφρώς μεγαλύτερη από το αναμενόμενο λειτουργική ζημία, τη στιγμή που η διοίκηση ξεκαθάρισε την Τρίτη (25 Απριλίου 2017) ότι οι τάσεις που επικρατούν στον κλάδο από το 2016 αναμένεται να κυριαρχήσουν και κατά τη διάρκεια του 2017.

    Ειδικότερα, η Ericsson κατέγραψε στο 1ο τρίμηνο λειτουργική ζημιά ύψους 12,3 δισ. σουηδικών κορωνών (1,4 δισ. δολάρια), καθώς προβλέψεις, απομειώσεις και κόστη αναδιάρθρωσης που είχαν ανακοινωθεί ήδη από πριν, επηρέασαν τα αποτελέσματα.

    Το ίδιο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς η εταιρεία είχε κέρδη 3,5 δισ. κορώνες, ενώ η φετινή ζημιά είναι λίγο μεγαλύτερη από τα 12 δισ. κορώνες που ανέμεναν οι αναλυτές του Reuters.

    Οι πωλήσεις της Ericsson διαμορφώθηκαν σε 46,4 δισ. κορώνες και δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις προσδοκίες των αναλυτών για 47,3 δισ. κορώνες, μεταδίδει το Reuters.

    Το ακαθάριστο περιθώριο κέρδους ήταν στο τρίμηνο 13,9%, έναντι 17,9% που ανέμεναν οι αναλυτές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Intracom: Κατόρθωσε να μειώσει τις ζημίες στα 3,9 εκατ. ευρώ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΗ: Τονωτική ένεση 200 εκ. ευρώ – Υπογράφηκε η σύμβαση για Ομολογιακό Δάνειο με κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μεγάλες επενδύσεις: ΟΛΘ, Αεροδρόμια, Ελληνικό – Ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτους, ελπίδα για ανάπτυξη



    ΣΧΟΛΙΑ