• Business

    Θεόδωρος Βενιάμης: Επεκτείνεται ως το 2018 η «οικειοθελής συνεισφορά» των εφοπλιστών

    Θεόδωρος Βενιάμης

    Θεόδωρος Βενιάμης. Πρόεδρος Ένωσης Εφοπλιστων


    Ομόφωνα εγκρίθηκε από τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) η πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος Θεόδωρος Βενιάμης και το διοικητικό συμβούλιο στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης, αναφορικά με την επέκταση -υπό τις απαιτούμενες διαδικασίες- της διάρκειας ισχύος του Συνυποσχετικού Οικειοθελούς Παροχής μεταξύ ναυτιλιακής κοινότητας και πολιτείας για ένα ακόμη έτος (δηλαδή και για το 2018), προκειμένου να συνδράμουν στην επίτευξη των επιδιωκόμενων δημοσιονομικών στόχων.

    Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω Συνυποσχετικό αποτέλεσε πρωτοβουλία της ΕΕΕ, στην οποία η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ανταποκρίθηκε στη συντριπτική της πλειοψηφία θετικά, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ενότητα και σύμπνοια του κλάδου, καθώς και την επιθυμία του να στηρίξει έμπρακτα τον τόπο του σε δύσκολες περιόδους.

    Επιπροσθέτως, τα μέλη της Ένωσης ενημερώθηκαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην εκκρεμή υπόθεση της ανεπίσημης διερεύνησης του ελληνικού ναυτιλιακού θεσμικού πλαισίου από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Βενιάμης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία μεταξύ ελληνικής πολιτείας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί του θέματος, η οποία σε κάθε περίπτωση θα σέβεται τις θεμελιώδεις αρχές του θεσμικού πλαισίου της ελληνόκτητης ναυτιλίας και κυρίως τη συνταγματική κατοχύρωση αυτού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι κινήσεις των Ελλήνων εφοπλιστών σε τάνκερ και bulkers τον Μάιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταφόπλακα στο deal Fredriksen-Γεωργιόπουλου: Δεν τα βρήκαν οι δύο εφοπλιστές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς «βλέπει» η αγορά τα ναυτιλιακά ομόλογα



    ΣΧΟΛΙΑ