• Business

    ΤΑΙΠΕΔ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΘ – Ποιοι κατέθεσαν προσφορές

    • NewsRoom
    ΟΛΘ ναυτιλία


    Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή (24 Μαρτίου 2017) η υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΤΑΙΠΕΔ.

    Ακολουθεί άμεσα η έναρξη της διαδικασίας αξιολόγησης των προσφορών και τα βήματα που προβλέπονται στους όρους του διαγωνισμού.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατατέθηκαν τουλάχιστον 2προσφορές. Αυτές αφορούν την προσφορά της κοινοπραξίας Deutsche Invest Equity Partners με Terminal Link (θυγατρική της γαλλικής CMA CGM) και τον όμιλο Ιβάν Σαββίδη καθώς και την προσφορά της Dubai Ports από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Άλλες πληροφορίες θέλουν και την International Container Terminal Services από τις Φιλιππίνες να έχει καταθέσει δεσμευτική προσφορά, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί αν πράγματι κατατέθηκε  προσφοράς από την ιαπωνική Mitsui.

    Πάντως, η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να μην ανακοινώσει τον τελικό αριθμό των δεσμευτικών προσφορών έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι, όπως έγραψε το mononews.gr την Πέμπτη (23 Μαρτίου), η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμένα θα οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες καθώς ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης, παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση, με βάση τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν οι πρόεδροι σωματείων των εργαζομένων του λιμανιού.

    Η έρευνα ανατέθηκε σε ειδική προανακριτική υπηρεσία, ενώ το αδίκημα που ερευνάται είναι αυτό της απιστίας σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: O ΟΛΠ υποδέχθηκε με τιμές στον Πειραιά το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο Viking Sky

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαγγέλης Μαρινάκης: Big deal με 217 εκατ. δολ. για 8 πλοία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δ. Προκοπίου: Η Centrofin πούλησε bulker για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια



    ΣΧΟΛΙΑ