• Business

    Minoan Group: Μετά την Κρήτη, άλλο ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στο στόχαστρο

    Minoan Group

    Christopher Egleton, επικεφαλής Minoan Group Plc


    Στην εξαγορά ενός ξενοδοχείου κατηγορίας πέντε αστέρων πρόκειται να προχωρήσει ο βρετανικών συμφερόντων όμιλος Minoan Group Plc σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό – εκτός Κρήτης αυτή τη φορά – καθώς, οι εξελίξεις θέλουν τον πρόεδρο Christopher Egleton να βρίσκεται λίγο προτού βάλει τις τελικές υπογραφές στη σχετική συμφωνία.

    Αν ολοκληρωθεί, το ξενοδοχείο που έχει μπει στο στόχαστρο του επικεφαλής του βρετανικού ομίλου, που εξειδικεύεται στον τομέα αναψυχής και ταξιδιών, θα χρειαστεί ριζική ανακαίνιση καθότι προγραμματίζεται να λειτουργήσει ξανά την επόμενη τουριστική σεζόν.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι η Ελλάδα έχει ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον για τη Minoan Group καθώς ο όμιλος έχει στα σκαριά τη μεγάλη τουριστική επένδυση «Ίτανος Γαία» στην περιοχή του Κάβο Σίδερο της Σητείας στην Κρήτη.

    Εξελίξεις υπάρχουν και σε αυτό το κομμάτι, από τη στιγμή που το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε τις δύο προσφυγές που είχαν κατατεθεί για την ακύρωση του προεδρικού διατάγματος με το οποίο εγκρίθηκε το σχέδιο χωρικής ανάπτυξης της επένδυσης.

    Minoan Group
    Christopher Egleton, επικεφαλής Minoan Group Plc

    Οι σχετικές προσφυγές είχαν γίνει από την «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού» και από ομάδα 140 κατοίκων της Κρήτης, οι οποίοι υποστήριζαν πως η περιοχή του Κάβο Σίδερο όπου πρόκειται να υλοποιηθεί το «Ίτανος Γαία», βρίσκεται σε ζώνη προστασίας του διεθνούς δικτύου “Natura 2000” και ως εκ τούτου δεν επιτρέπονται τουριστικές εγκαταστάσεις εκεί.

    Από την άλλη, αξίζει να αναφερθεί ότι, όπως είχε γράψει το mononews.gr από τον Ιούνιο του 2016, ο Δήμος Σητείας τάσσεται στην πλειοψηφία του υπέρ της πραγματοποίησης επενδύσεων στην περιοχή και ιδίως όταν πρόκειται για επενδύσεις στο χώρο του τουρισμού, οι οποίες είναι προσεκτικά σχεδιασμένες, με σεβασμό προς το περιβάλλον και αναμένεται να δημιουργήσουν άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ θα συμβάλλουν ενεργά στην παγκόσμια αναγνωρισιμότητα του προορισμού.

    Όσον αφορά το «Ίτανος Γαία», το ξενοδοχειακό συγκρότημα (συνολικής έκτασης 22.120 στρεμμάτων) που ετοιμάζει η Minoan Group θα είναι δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενώ θα περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ, εργοστάσιο αφαλάτωσης και ένα μουσείο φυσικής ιστορίας για την περιοχή. Ο Christopher Egleton έχει δηλώσει ότι το θέρετρο θα λειτουργεί όλο το έτος, δημιουργώντας 1.200 μόνιμες θέσεις εργασίας και επιπλέον 2.000 για τους τοπικούς προμηθευτές.

    Η συνολική αξία της επένδυσης έχει μπει στην κατηγορία επενδύσεων συνολικού κόστους άνω των 100 εκατ. ευρώ, ενώ, σύμφωνα με το βρετανικό όμιλο, οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν στα τέλη του έτους 2018.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι συζητάει ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος της FF με τις τράπεζες για τον Καλογήρου; Οι διαπραγματεύσεις και τα υποθηκευμένα ακίνητα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευτύχης Βασιλάκης : Με το βλέμμα στο μέλλον. Κάνει στροφή στα δρομολόγια του εξωτερικού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμμαχία Fraport και Intrakat για τα 14 αεροδρόμια. Τι προβλέπει



    ΣΧΟΛΙΑ