• Business

    John Koudounis (Calamos): Η Εθνική Ασφαλιστική θα είναι μόνο η αρχή – Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες (video)

    Calamos

    John S. Koudounis, διευθύνων σύμβουλος Calamos Investments


    Εφαλτήριο για την υλοποίηση και άλλων επενδύσεων στην ελληνική αγορά θα αποτελέσει για την Calamos Investments η απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    O όμιλος του Ελληνοαμερικάνου επενδυτή ενδιαφέρεται για νέες ευκαιρίες σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας, οι οποίοι έχουν προοπτικές και περιθώρια για μεγάλα κέρδη, όπως ο τουρισμός.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Calamos Investments μιλώντας στο mononews.gr στο περιθώριο του Concordia Summit δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία ανάκαμψης της χώρας και αφήνει ανοιχτο το ενδεχόμενο υλοποίησης νέων επενδυτικών κινήσεων το επόμενο διάστημα.

    Δείτε το video με την ομιλία του κ. Koudounis στο Concordia Europe Summit:

    «Η ελληνική οικονομία έχει τεράστιες δυνατότητες. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις…», υπογραμμίζει ο κ. Koudounis, ενώ εμφανίζεται βέβαιος πως η χώρα μας θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

    Προτεραιότητα πάντως, όπως λέει, είναι η ολοκλήρωση της εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

    Να σημειωθεί πως η κοινοπραξία Calamos-Exin Group έχει ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας.

    Η επιλογή του επενδυτή ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, καθώς μένουν ακόμη κάποιες εκκρεμότητες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσφορά της ελληνοαμερικανικής κοινοπραξίας ανέρχεται σε 700-750 εκατ. ευρώ για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

    Τροχοπεδι η αβεβαιότητα

    Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι η βούληση που δείχνει ένας τόσο ισχυρός και σοβαρός επενδυτής να επενδύσει στην Ελλάδα είναι μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη και ταυτόχρονα πολύ ελπιδοφόρα.

    Ελπιδοφόρα, όπως λένε ο ίδιοι, γιατί ο συγκεκριμένος επενδυτής πριν από περίπου δυο χρόνια δεν ήθελε να ακούσει καν για Ελλάδα, καθώς τότε δεν έβλεπε καμία επενδυτική προοπτική.

    «Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει και η χώρα να ξαναμπεί δυναμικά στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποκατασταθεί η σταθερότητα και θα φύγει οριστικά πάνω από τη χώρα το πέπλο της αβεβαιότητας», επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Καραμούζης: Επενδύσεις και η αναγέννηση του ιδιωτικού επιχειρείν είναι το αντίβαρο στην κρίση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποινική δίωξη σε εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα για απάτη στα Σκόπια

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τζο Μπάιντεν: Η ισχυρή Ελλάδα είναι συνδεδεμένη με την ισχυρή Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ