• Business

    Αποκλειστικό: Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της EXIN και της Calamos στο ΔΣ της Εθνικής Ασφαλιστικής

    Τζον Κάλαμος


    Οι Πάρις Καράσο και Γιάννης Σιάννης – γνωστά στελέχη από την τραπεζική αγορά και τον τομέα του asset management – τοποθετήθηκαν ως παρατηρητές εκπρόσωποι της EXIN Financial Services Holding B.V. και του Calamos Investments στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπως αποφάσισε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας. Η τοποθέτηση των δύο παρατηρητών από την πλευρά του αγοραστή σηματοδοτεί την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, προαπαιτούμενο της οποίας είναι η υποβολή του φακέλου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

    Ο φάκελος, που αναμένεται να υποβληθεί έως τα τέλη Νοεμβρίου θα πρέπει να περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για το οργανωτικό σχήμα του Exin Group, αλλά και το επενδυτικό σχήμα που θα καταβάλει το τίμημα των 718,3 εκατ. ευρώ και το οποίο αποτελείται από τους John Calamos, John Koudounis και Matt Fairfield. Σημειώνεται ότι από την υποβολή του φακέλου η ΤτΕ έχει περιθώριο δύο μηνών για να εγκρίνει τη συμφωνία και πιθανότερο σενάριο, είναι οι τελικές εγκρίσεις να ληφθούν στις αρχές του 2018, έτσι ώστε το έκτακτο έσοδο να συνεκτιμηθεί στο πλαίσιο της άσκησης των stress test, που θα πραγματοποιηθούν το Φεβρουάριο.

    Η διοίκηση του Exin Group έχει αποδεχθεί ότι η εξαγορά θα γίνει μέσω της Exin Financial Services Holding με έδρα την Ολλανδία, όπως ρητά αναφέρεται και στο προσύμφωνο που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο πλευρών. Σημειώνεται ότι ο όμιλος έχει δραστηριότητα – εκτός από την Ολλανδία – στο Λουξεμβούργο, την Ελβετία και την Ισπανία και φυσικά στην Ελλάδα μέσω της εξαγοράς της AIG.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βαγγέλης Μαρινάκης: «Η διαδικασία που θα επακολουθήσει θα με δικαιώσει απολύτως»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Snapchat: Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ισοδυναμεί με απώλεια 1 δισ. δολαρίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νίκος Γουλανδρής: Στην πώληση tanker προχωράει η ναυτιλιακή του



    ΣΧΟΛΙΑ