• Business

    Goldman Sachs: Επενδύστε σε αυτές τις options για να βγάλετε κέρδος τώρα

    Goldman Sachs


    Η τρέχουσα περίοδος -είναι η εποχή που ανακοινώνονται τα εταιρικά αποτελέσματα- μπορεί να αποβεί πιο κερδοφόρα από ποτέ για τους traders, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει ακόμη για τους επενδυτές.

    Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριμήνων, οι εταιρείες που ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους, έχουν δει τις μετοχές τους να ενισχύονται τέσσερις φορές πάνω από τον «φυσιολογικό» ημερήσιο μέσο όρο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση εδώ και 18 χρόνια, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Goldman Sachs.

    Ωστόσο, τα δικαιώματα προαίρεσης (options) υποδηλώνουν μια κινητικότητα της τάξεως του μόλις 4,6% προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Έτσι, αυτό που πρέπει να κάνουν οι traders, όπως τονίζει η τράπεζα, είναι να τοποθετούν στρατηγικά σε options που έχουν σχεδιαστεί για να επωφεληθούν από τις υπερβολικές διακυμάνσεις.

    Screen Shot 2017 07 19 at 4.05.28 PM

    «Η αγορά των options δεν έχει προσαρμοστεί για να αντανακλά τον ολοένα και σημαντικότερο ρόλο που παίζουν τα εταιρικά αποτελέσματα για την πορεία των μετοχών», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε η Katherine Fogertey, επικεφαλής της ομάδας παραγώγων στη Goldman Sachs, σε σχετικό note προς τους πελάτες και συνέχισε λέγοντας ότι «Αυτό το τοπίο θεωρείται ότι ευνοεί ιδιαίτερα την επένδυση σε options προτού ανακοινωθούν τα εταιρικά αποτελέσματα».

    Θα έλεγε κανείς ότι οι επενδυτές θα είναι πιο πρόθυμοι να στοιχηματίσουν στις εταιρικές ανακοινώσεις, ειδικά σε μια χρηματιστηριακή αγορά όπως αυτή των ΗΠΑ. Ο δείκτης CBOE Volatility Index (ή VIX), υποχώρησε σε χαμηλό 24 ετών την Παρασκευή και παραμένει «σφηνωμένος» στο πιο χαμηλό επίπεδο που έχει καταγράψει ποτέ.

    Επιπλέον, οι διακυμάνσεις των μετοχών βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα την τρέχουσα περίοδο που πρωταγωνιστούν οι εταιρικές ανακοινώσεις. Σε κλάδους όπως η τεχνολογία και τα βιομηχανικά υλικά, πάνω από το 30% των τριμηνιαίων αποδόσεων έχουν καταγραφεί τις πέντε ημέρες πριν τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων, σύμφωνα με στοιχεία της τράπεζας.

    Screen Shot 2017 07 19 at 4.06.46 PM

    Η δυναμική αυτή είναι ακόμα πιο έντονη για τις λεγόμενες «FAAMG» μετοχές – δηλαδή οι μετοχές των Facebook, Amazon, Apple, Microsoft και Google – οι οποίες έχουν σημειώσει πάνω από το 50% των τριμηνιαίων κινήσεων τους κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων των οικονομικών τους στοιχείων.

    Με γνώμονα όλα αυτά, η Goldman Sachs προτείνει τις ακόλουθες εννέα options στις οποίες αξίζει να επενδύσει κανείς τώρα:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Προειδοποίηση-φωτιά από Goldman Sachs: Έτσι θα έρθει το νέο μνημόνιο για την Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: BlackRock Blog: Πώς ο «εφιάλτης» των φοιτητικών δανείων γονατίζει την οικονομία των ΗΠΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: BlackRock Blog: Γιατί έχει σημασία ο ακριβής υπολογισμός των οικονομικών κύκλων



    ΣΧΟΛΙΑ