• Business

    Γιατί οι Βρετανοί «χαμογελούν» για τις ελληνικές τράπεζες

    HSBC

    HSBC


    «Αισιόδοξη» η HSBC για τις ελληνικές τράπεζες, προβλέποντας νέες, υψηλότερες τιμές-στόχους, σύμφωνα με έκθεσή της, στην οποία διατηρεί συστάσεις «buy» και για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

    Πιο συγκεκριμένα, ο οίκος δίνει νέα τιμή για την Alpha Bank ΑΛΦΑ -0,93% στα 3,15 ευρώ (από 2,57 ευρώ), βλέποντας περιθώριο ανόδου 45% από τα τρέχοντα επίπεδα. Περιθώριο ανόδου άνω του 45% δίνει και για τον τίτλο της Πειραιώς, με τον νέο στόχο στο 0,32 ευρώ (από 0,31). Για την Εθνική, ο νέος στόχος είναι το 0,40 ευρώ (από 0,37 ευρώ) υποδηλώνοντας περιθώριο 17,6%, ενώ για τη Eurobank ο νέος στόχος είναι στο 1,12 ευρώ (από 1,16 ευρώ).

    Τα αποτελέσματα Q1

    Παρά το γεγονός ότι οι τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν έντονα ανοδικά μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τα αποτελέσματα Q1 έδειξαν επιδείνωση των τάσεων. Ενώ η HSBC εκτιμούσε ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί ως το 2019, πλέον εκτιμά ότι οι τράπεζες θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούνται για την επόμενη τριετία.

    Κατά μέσο όρο, ο οίκος μείωσε τις προβλέψεις του για τα κέρδη ανά μετοχή των τραπεζών κατά 46%, 16% και 10% για το 2017, το 2018 και το 2019 αντίστοιχα.

    Τρεις λόγοι αισιοδοξίας

    Η HSBC υπογραμμίζει ότι υπάρχουν τρεις λόγοι για να παραμένει αισιόδοξη για τις τράπεζες:

    – Παρά τη μείωση στις προβλέψεις της, η HSBC αναμένει ανάκαμψη στα έσοδα προ προβλέψεων.

    – Εχει επανεξετάσει τα μοντέλα μείωσης της μη εξυπηρετούμενης έκθεσης (ΝΡΕ) των τραπεζών και θεωρεί ακόμη ότι το πιο πιθανό σενάριο παραμένει μια φιλική προς τους μετόχους μείωση της έκθεσης.

    – Το πιο σημαντικό είναι ότι αναμένεται σταθεροποίηση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος. Αυτό θα επιτρέψει επιστροφή των καταθέσεων, αύξηση της δραστηριότητας και διαχείριση της μείωσης των ΝΡΕs, με τις τράπεζες να παραμένουν κερδοφόρες.

    Με λίγα λόγια, σημειώνει, η οδός για την ανάκαμψη αποκτά μεγαλύτερη ορατότητα και οι πιθανές αποδόσεις παραμένουν αξιοπρεπείς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Και ξαφνικά ο Τσίπρας κάνει «άνοιγμα» για συνεργασία προς το ΠΑΣΟΚ. Τυχαίο;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκλογές εντός 2018 «βλέπει» ο Άδωνις Γεωργιάδης – Τι είπε για την υπόθεση Noor1

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Προβάδισμα 7 μονάδων για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research



    ΣΧΟΛΙΑ