• Business

    Για ένατη μέρα άνοδος για το ΧΑ – Η Grivalia και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έκλεψαν τη παράσταση


    Λίγη μόνο ώρα κράτησε η «ξεκούραση» για traders και θεσμικούς επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), το οποίο σημείωσε την 9η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Ο Γενικός Δείκτης, που κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης βρέθηκε προς στιγμήν σε αρνητικό έδαφος, έκλεισε τελικά με  κέρδη 0,68% στις 753,99 μονάδες. Ο τζίρος των συναλλαγών έφτασε στα 86,89 εκατ. ευρώ.

    Έτσι, ολοκληρώθηκε μια θετική εβδομάδα για το χρηματιστήριο της Αθήνας, το οποίο πήφε ώθηση από την πρωταρχική συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς για την αξιολόγηση, παρά το γεγονός πως ακόμα υπάρχει δρόμος μέχρι το Eurogroup της 22ας Μαΐου. Διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί να ψηφιστούν από την Ελληνική βουλή.

    Η ευφορία ήταν τόση σημειώθηκαν τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις με τζίρο πάνω από 100 εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο είχε να παρατηρηθεί από τον Μάιο του 2016, ενώ οι 9 συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις είχαν να παρατηρηθούν από τον Μάρτιο του 2016.

    Ιδιαίτερα θετικό ήταν το κλίμα στον κλάδο των τραπεζών, καθώς οι δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις το προηγούμενο διάστημα δεν είχε δώσει στις μετοχές των τραπεζών να επωφεληθούν από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν για το 2016.

    Στο ταμπλό, η Grivalia έκλεψε σήμερα την παράσταση με το +5,18% που σημείωσε, με τη ΓΕΚ Τέρνα να ακολουθεί με άνοδο 3,70%. Άνω του 2% ήταν τα κέρδη σε Λάμδα (+2,99%), ΜΕΤΚΑ, Μυτιληναίο (+2,78%) και Εθνική (+2,3%), ενώ άνω του 1% σε Alpha Bank (+1,4%), Σαράντη (+1,39%), Folli Follie (+1,26%), Jumbo (+1,15%) και ΟΠΑΠ (1%). Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Πειραιώς, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΕΕ, ΟΤΕ, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή και ΔΕΗ

    Ήπια πτωτικά οι Τιτάν, ΕΧΑΕ, Aegean, Motor Oil και Βιοχαλκο. Αντίθετα, η Eurobank σημείωσε απώλειες 1,89%, αν και ενδοσυνεδριακά είχε βρεθεί πολύ χαμηλότερα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: BofA: Μετέωρη η κατάσταση για την Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου: Έμπειρο στέλεχος της αγοράς η νέα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έκπληξη η απουσία της Ιντρακάτ (Σωκράτης Κόκκαλης) από την ΓΣ της Alpha Grissin. Σε πτώχευση η εταιρία



    ΣΧΟΛΙΑ