• Business

    Fitch: Αναβάθμισε την αξιολόγηση βιωσιμότητας των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών

    Λογότυπο της Fitch Ratings

    Fitch Ratings


    Στην αναβάθμιση της αξιολόγησης βιωσιμότητας (Viability Rating) των Ελληνικών τραπεζών προχώρησε τη Δευτέρα ο οίκος Fitch. Παράλληλα διατήρησε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση του αξιόχρεου τους (IDR) στο ίδιο επίπεδο.

    Σύμφωνα με την Fitch, το Viability Rating της Εθνικής Tράπεζας, της Eurobank, της Πειραιώς και της Αlpha Bank αναβαθμίζεται από «F» σε «CCC». Όσο για το IDR, παραμένει σε καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας» (Restrective Default).

    Η αναβάθμιση των «αξιολογήσεων βιωσιμότητας» αντανακλά τη βελτιωμένη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών, αναφέρει ο διεθνής οίκος.

    Αντανακλά επίσης την εκτίμηση των αναλυτών πως η επιτυχής ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα μειώσει τα πολιτικά ρίσκα, θα βελτιώσει την εμπιστοσύνη και θα διευκολύνει μια ισχυρότερη ανάπτυξη των καταθέσεων στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.

    Η Fitch επισημαίνει ωστόσο, πως οι «αξιολογήσεις βιωσιμότητας» αντανακλούν επίσης και την αδύναμη ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών και την κεφαλαιακή επιβάρυνση από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Citi: Δεν προβλέπεται φως στο τούνελ για την Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συμβαίνει με την δόση και το ΤΑΙΠΕΔ. Όλο το παρασκήνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κόκκινα δάνεια: Τι ζητούν τα ξένα funds από τις τράπεζες



    ΣΧΟΛΙΑ