• Business

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Στις αρχές καλοκαιριού η απόφαση για τα καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο


    Με στόχο την έκδοση απόφασης στις αρχές του καλοκαιριού, συνεχίζεται η έρευνα για την ύπαρξη καρτέλ στον κατασκευαστικό κλάδο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα των συνεδριάσεων σχεδιάζεται στις 7 Απριλίου να ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία για τις 40 εταιρείες που δεν εντάχθηκαν στη διαδικασία διευθέτησης. Μάλιστα, η επιτροπή βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση μεγαλύτερου χώρου για τη συνεδρίαση της 7ης Απριλίου, καθώς είναι πολλά τα άτομα που πρέπει να παραστούν και οι χώροι των γραφείων της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δεν καλύπτουν αυτή την ανάγκη.

    Σχετικά με το ύψος των προστίμων που καλούνται να πληρώσουν οι εταιρείες που έκαναν διευθέτηση και για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έρευνας, η Επιτροπή Ανταγωνισμού δηλώνει, δια των στελεχών της, ότι δεν θέλει να γνωστοποιήσει ακόμη συγκεκριμένο αριθμό, καθώς το σύνολο της υπόθεσης δεν έχει ολοκληρωθεί.

    Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ύπαρξη εναρμονισμένων πρακτικών σε μεγάλα έργα, ξεκίνησε αυτεπάγγελτα τον Φεβρουάριο του 2013. Τον Μάιο του 2016, η Επιτροπή ανακοίνωσε την αρχική της εισήγηση, σύμφωνα με την οποία, 63 κατασκευαστικές εταιρείες, ελληνικές και διεθνείς, επιδόθηκαν στη χειραγώγηση διαγωνισμών δημοσίων έργων, από το 1989 έως το 2012.

    Το περασμένο καλοκαίρι, 13 ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, προχώρησαν σε διαδικασία διευθέτησης με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και η διαδικασία συνεχίζεται με τις επιχειρήσεις που δεν προχώρησαν στην διευθέτηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κόκκινα δάνεια: Ολοκληρώνεται σύντομα το νομοσχέδιο για τις εισπρακτικές εταιρείες – Τι αλλάζει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Στουρνάρας: «Το ελληνικό μυαλό είναι η βασικότερη πηγή πλούτου μας»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ελένη Ράικου: Eξελίξεις στο θέμα της Eισαγγελίας Διαφθοράς



    ΣΧΟΛΙΑ