• Business

    E-Bay: Ο ιδρυτής δωρίζει 100 εκ. δολάρια στον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης

    • NewsRoom
    E-Bay


    Μια σπουδαία και ενθαρρυντική κίνηση ετοιμάζει ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του e-Bay, Pierre Omidyar, αφού πρόκειται να προσφέρει 100 εκατ. δολάρια ώστε να ενισχυθεί και να υποστηριχτεί η ερευνητική δημοσιογραφία, στον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης.

    Πρόσφατα, ο Omidyar, είχε εστιάσει σε αυτό το θέμα και στον αυξανόμενο διχασμό κυβερνήσεων – κοινωνίας.

    Η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων (International Consortium of Investigative Journalists – ICIJ), που έκανε γνωστά τα Panama Papers, θα είναι μέσα στους ανεξάρτητους και ερευνητικούς οργανισμούς ενημέρωσης που θα χρηματοδοτηθούν εντός των επόμενων τριών χρόνων, λέει το CNBC. Η ICIJ θα πάρει έως και 4,5 εκ. δολάρια, για να πραγματοποιήσει επέκταση των ερευνητικών ρεπορτάζ της,

    Από την άλλη, η Alianza Latinoamaericana para la Tecnologia Civica (ALTEC), το πρότζεκτ που σχεδιάστηκε για να προωθηθεί η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά αλλά και η διαφάνεια στην Λατινική Αμερική, αλλά και η Anti-Defamation Legue (ADL), που αποτελεί τον κορυφαίο αντισημιτικό οργανισμό στον πλανήτη, θα λάβουν εξίσου χρηματοδότηση.

    Η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω του Omidyar Network, της φιλανθρωπικής επενδυτικής εταιρίας που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος με τη σύζυγό του το 2014. Η Network, έχει μέχρι στιγμής αφιερώσει πάνω από ένα δισ. δολάρια σε καλούς σκοπούς, περιλαμβανομένων και 220 εκατ. δολαρίων προς μια πρωτοβουλία Government & Citizen Engagement που εστιάζει στην υπευθυνότητα και τη διαφάνεια της κυβέρνησης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Έγινε το θαύμα: Αυξήσεις μισθών σε Πορτογαλία και Κύπρο. Όμως η Ελλάδα του Τσίπρα είναι ο Τιτανικός της Ευρώπης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σάλλας, Γερμανός, Μηνά, Κόουπ: Τέσσερις επιχειρηματίες κόντρα στη μιζέρια της ελληνικής πραγματικότητας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διορία τριών μηνών έχουν 200.000 επαγγελματίες για να βάλουν POS – Ποιοι εξαιρούνται

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ