• Business

    Citigroup: Πουλήστε δολάριο

    Τραμπ


    Θετικά τα πράγματα για τον Donald Trump, χάρη στην αποδυνάμωση του δολαρίου, η οποία σύμφωνα με τους αναλυτές αναμένεται να πέσει κι άλλο.

    Μετά την Goldman Sachs λοιπόν και την ABN Amro, η Citigroup έρχεται με τη σειρά της να προσθέσει στη λίστα του smart money που προτείνει την πώληση δολαρίου. (δείτε εδώ live την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου και δολαρίου-στερλίνας)

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος, στις 12 Απριλίου, είχε υπογραμμίσει ότι «το δολάριο είναι πλέον πολύ ισχυρό», και από εκείνη τη στιγμή ο δείκτης του δολαρίου έχει υποχωρήσει άνω του 3%, με το sell-off να έχει ενταθεί αυτή την εβδομάδα, μετά την αποκάλυψη ενός σημειώματος από τον πρώην διευθυντή του FBI James Comey και μια έρευνα σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ της διοίκησης Trump και της Ρωσίας.

    Η Citigroup, ο μεγαλύτερος trader νομισμάτων στον κόσμο, προστίθεται πλέον και αυτή στη λίστα των αναλυτών που εκτιμούν ότι το αμερικάνικο νόμισμα ενδέχεται να αποδυναμωθεί κι άλλο.

    Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα,το καλύτερο trade απέναντι στον διορισμό ειδικού συμβούλου για τη διερεύνηση των δεσμών μεταξύ Trump και Ρωσίας είναι οι θέσεις υπέρ μίας ευρείας αποδυνάμωσης του δολαρίου, σε αντίθεση με μια συγκεντρωμένη risk-off κίνηση.

    Γεγονός, που όπως αναφέρει ο ίδιος, βρίσκεται σε αντίθεση με την κίνηση που σημειώθηκε αυτήν την εβδομάδα, λόγω της αναταραχής γύρω από την αμερικανική πολιτική, κι έτσι η χαμηλή απόδοση που παρατηρήθηκε σε ορισμένα μικρά και υψηλού ρίσκου νομίσματα, ενδεχομένως είναι μια καλή ευκαιρία αγοράς.

    Τον Ιανουάριο, ο δείκτης του δολαρίου ξεπέρασε το 5% καθώς οι αγορές προσδοκούσαν ότι οι πολιτικές Trump για τις υποδομές και την φορολογία, θα οδηγούσαν στην αύξηση του δολαρίου. Παρ’ όλα αυτά, οι βλέψεις αυτές δεν πραγματοποιήθηκαν καθώς η οικονομική του ατζέντα δείχνει στάσιμη, κι έτσι ο δείκτης έχει χάσει όλα του τα κέρδη πλέον.

    Οι επενδυτές είχαν ήδη προβεί στην καλύτερη αποτίμηση ενός ηπιότερου ρυθμού αναδιάρθρωσης της πολιτικής μετά τον αρχικό αγώνα δρόμου του Trump στις αγορές. Ωστόσο, όπως προειδοποιεί, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί θετικό σημάδι για το δολάριο, καθώς αντιθέτως μεγαλώνει τα περιθώρια περαιτέρω μείωσης του δολαρίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως επισημαίνει η Citi.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Συνεχίζει την επεκτατική στρατηγική με νέα πλοία στο χαρτοφυλάκιό του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση των 14 πλοίων της Rickmers

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έφαγαν… πόρτα οι προτάσεις Grimaldi στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Hellenic Seaways



    ΣΧΟΛΙΑ