• Business

    Citigroup: Ουτοπικά τα σενάρια για βραχυπρόθεσμα μέτρα

    Citi


    Η Citigroup, στο τελευταίο της note, τόνισε ότι η ψήφιση των νέων μέτρων επιτρέπει στο Eurogroup να μπορέσει να προωθήσει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και να συμφωνηθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης του ελληνικού προγράμματος, πριν από τις αποπληρωμές του Ιουλίου.

    Η έγκριση των μεσοπρόθεσμων δημοσιονομικών μέτρων θα δώσει το «πράσινο φως» στο Eurogroup να προβεί σε μια εκ νέου συζήτηση αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα είναι βιώσιμο το ελληνικό χρέος, με επιπλέον μέτρα ελάφρυνσης.

    Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει η Citigroup, εκτός από τις ευρείες δεσμεύσεις για την μείωση του χρέους μετά το πέρας του τρίτου προγράμματος το καλοκαίρι του 2018, σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν τον Μάιο του 2016, τα σενάρια να συμφωνηθούν βραχυπρόθεσμα οι λεπτομέρειες των μέτρων που θα υιοθετηθούν, είναι ουτοπικά.

    Το παραπάνω γεγονός δημιουργεί ένα κλίμα αβεβαιότητας στην απόφαση του ΔΝΤ να παραμείνει ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα καθώς και σχετικά με την πιθανή ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE. Κανένα όμως από τα παραπάνω ζητήματα δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη για την εκταμίευση της δόσης, η οποία θα έλθει μες τον Ιούνιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μιχάλης Σάλλας: Τι σχέδια έχω για την Παγκρήτια Τράπεζα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κογκρέσο προς ΔΝΤ: Μην λάβετε μέρος σε τρίτο ελληνικό πρόγραμμα



    ΣΧΟΛΙΑ