• Business

    Blackrock: Γιατί οι Ευρωπαϊκές μετοχές θα κάνουν ράλι


    Τα ισχυρά κέρδη του πρώτου τριμήνου φαίνεται να είναι κάτι παραπάνω από μια «εφάπαξ ανάκαμψη», γεγονός που υποστηρίζει την άποψή μας για μια συνεχή οικονομική επέκταση. Οι αναθεωρήσεις των εταιρικών κερδών των Ηνωμένων Πολιτειών και το εύρος των εκτιμήσεων των αναλυτών δείχνουν μια έντονη πορεία ανάκαμψης, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα. Αυτό δικαιολογεί την άποψή μας για μια συνεχή οικονομική επέκταση.

    Περίπου το 80% των εταιρειών του S & P 500 που ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ήταν σύμφωνα με τις τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη ανά μετοχή (EPS). Βλέπουμε ότι η βελτίωση των κερδών και των πωλήσεων είναι σημαντική.

    Όχι μόνο οι εύκολες συγκρίσεις

    Η μείωση του κόστους των εταιριών, βοήθησε  στην προώθηση της ανάπτυξης των τελευταίων ετών, αλλά αυτό το τρίμηνο η αύξηση των πωλήσεων διανύει την ισχυρότερη πορεία των τελευταίων έξι ετών.

    Η ανάκαμψη των κερδών είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή παγκοσμίως. Οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις πετυχαίνουν σχεδόν 20% αύξηση των EPS από ότι πριν από ένα χρόνο, ενώ οι εταιρείες στις αναδυόμενες αγορές (EM), έχουν στόχο να επιτύχουν την υψηλότερη αύξηση των EPS από το 2010. Οι αναλυτές αναθεωρούν τις προσδοκίες κερδών τους για τις παγκόσμιες μετοχές το 2017. Η βελτίωση των εσόδων και η ισχυρή εικόνα των παγκόσμιων κερδών δείχνουν πως η παγκόσμια οικονομία μπορεί να διατηρήσει την ανοδική της τάση.

    Αντλούμε την αισιοδοξία μας από τα ισχυρά κέρδη των ΗΠΑ, αλλά διατηρούμε παράλληλα την ουδέτερη στάση μας για τις μετοχές των ΗΠΑ. Βλέπουμε ισχυρή ανοδική τάση στις ευρωπαϊκές και ιαπωνικές μετοχές καθώς και σε εκείνες των αναδυόμενων αγορών και συγχρόνως υποστηρίζουμε τη γεωγραφική διαφοροποίηση στα χαρτοφυλάκια μετοχών. Εντός των Η.Π.Α., προτιμούμε τις μετοχές αξίας και επιλεγμένους τομείς, όπως εκείνοι της τεχνολογίας και των τραπεζών, στους οποίους διακρίνουμε αύξηση των κερδών.

    Το κείμενο είναι του Richard Turnill, BlackRock Global Chief Investment Strategist

    Πηγή: TheBlackRock Blog σε συνεργασία με το mononews.gr



    ΣΧΟΛΙΑ