• Business

    Αν. Αθανασόπολος (Κωτσόβολος): «Δεν ενδιαφερόμαστε για εξαγορές – Συνεχίζουμε την αυτόνομη ανάπτυξη»

    Κωτσόβολος

    Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Αθανασόπουλος


    Στον δρόμο της αυτόνομης ανάπτυξης θα συνεχίσει να κινείται η Κωτσόβολος. Η μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρονικών της χώρας λέει -προς το παρόν τουλάχιστον- όχι στην απόκτηση άλλων αλυσίδων παρά τις ευκαιρίες που υπάρχουν.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ανδρέας Αθανασόπουλος μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους ανέφερε πως το στρατηγικό πλάνο δεν περιλαμβάνει εξαγορές, αντίθετα εστιάζει στην οργανική επέκταση, με τη δημιουργία νέων και την μετεγκατάσταση υφιστάμενων καταστημάτων σε καλύτερα σημεία.

    Ο ίδιος δεν φάνηκε να συμμερίζεται ούτε τους ισχυρισμούς περί συγκέντρωσης του κλάδου των ηλεκτρονικών στα χέρια λίγων και ισχυρών.

    “Δεν είμαι σε θέση να πω ότι έχουμε τάσεις συγκεντροποίησης της αγοράς. Σίγουρα δεν υπάρχει τάση αφανισμού των μικρών, οι οποίοι εξακολουθούν να έχουν τον ρόλο τους”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Υπογράμμισε μάλιστα πως η άνοδος που καταγράφουν όλοι οι μεγάλοι οφείλεται και στην αποχώρηση δυο πολύ σημαντικών παικτών: της Ηλεκτρονικής Αθηνών και της Μαρινόπουλος που παρότι σούπερ μάρκετ είχε σημαντική παρουσία στο χώρο των ηλεκτρικών συσκευών.

    Συνεργασία με Green

    Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, στόχος της Κωτσόβολος είναι η αύξηση των πωλήσεων και της κερδοφορίας, μέσα από μια πολιτική που απαντά στις ανάγκες των καταναλωτών για μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρημάτων και εστιάζει στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση του καταναλωτή στον τομέα του “after sale“.

    Στο πλαίσιο αυτό, έχουν δημιουργηθεί ειδικές ομάδες τεχνικών που αναλαμβάνουν να επιδιορθώνουν τις βλάβες μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα (ενδεικτικά 1 ώρα για τις επισκευές κινητών και 48 ώρες για την επισκευή των υπόλοιπων ηλεκτρικών συσκευών). Διαφορετικά εάν αυτό κριθεί αναγκαίο τότε η συσκευή θα αντικαθίσταται.

    Επιπλέον, ξεκίνησε συνεργασία με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας Green, του ομίλου εταιρειών Βασιλείαδη, προκειμένου την πώληση πακέτων ηλεκτρικής ενέργειας μέσα από τα καταστήματά της.

    Σύμφωνα με τον κ. Αθανασόπουλο, η κατανάλωση αρχίζει να σταθεροποιείται ύστερα από πολλά χρόνια, δημιουργώντας ένα κλίμα αισιοδοξίας για τη συνέχεια.

    Βέβαια, όπως τόνισε χαρακτηριστικά , “η απόσταση της κατανάλωσης από τα επίπεδα του 2008 είναι αβυσσαλέα”. “Από τότε η αγορά των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών έχει χάσει το 50% του τζίρου της και δεν πρόκειται να το ανακτήσει ούτε σε δέκα χρόνια από σήμερα”.

    Να σημειωθεί πως για την χρήση 2016/2017, οι πωλήσεις της Κωτσόβολος ανήλθαν στα 408 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 15% σε σχέση με την χρήση 2015/2016 ενώ τα κέρδη προ φόρων έφθασαν στα 9,7 εκατ. ευρώ από 6,7 εκατ. ευρώ πριν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ν. Καραμούζης: Επενδύσεις και η αναγέννηση του ιδιωτικού επιχειρείν είναι το αντίβαρο στην κρίση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα άκρα η κρίση στο Κατάρ: Στη φυλακή όσοι Σαουδάραβες εκφράζουν τη συμπάθειά τους στη χώρα μέσω social media

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιατί ο Β. Βαρδινογιάννης μίλησε για ενότητα και αλληλεγγύη – Πως εξηγεί η αγορά τις δηλώσεις του κορυφαίου Έλληνα επιχειρηματία



    ΣΧΟΛΙΑ