• Business

    Αλλαγή τοπίου για το ΧΑ – Παρελθόν το “10 στα 10”


    Με απώλειες κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών (ΧΑ), αλλάζοντας το σερί των δέκα ανοδικών συνεδριάσεων και προσπαθώντας να μεταβάλλει το τοπίο του προηγούμενου διαστήματος. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,40% στις 760 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 41 εκατ. ευρώ.

    Στο ταμπλό τώρα, η προσοχή έχει στραφεί στη μετοχή της Folli Follie, η οποία υποχωρεί κατά 4,20% στα 21 ευρώ. Νωρίτερα, δύο πακέτα, 1,5 εκατ. και 150 χιλ. μετοχών, «άλλαξαν χέρια» τα πρώτα λεπτά της σημερινής συνεδρίασης στη μετοχή της Folli Follie, ένεκα προσυμφωνημένων πράξεων. Η αγοραπωλησία των πακέτων έγινε στην τιμή των 20 ευρώ.

    Αναφορικά με τα πρώτα στοιχεία, “αποδέκτες” των πακέτων, τα οποία αντιστοιχούν στο 1,7% του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου, ήταν ξένοι επενδυτές, ενώ η διάθεση έγινε από insiders.

    Η μετοχή δέχεται ισχυρές πιέσεις, υποχωρώντας κατά 5,02% και φτάνοντας στα 20,42 ευρώ.

    Πιέσεις στον γενικό δείκτη ασκούν οι Alpha Bank και Εθνική, οι οποίες υποχωρούν κατά 1,36% και 1,56% αντίστοιχα, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Ελλάκτωρ, Πειραιώς και Eurobank. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Jumbo, Μυτιληναίος, Τιτάν, Aegean και Grivalia.

    Στον αντίποδα, η ΕΕΕ δίνει τα στηρίγματά της στον γενικό δείκτη, καθώς σημειώνει κέρδη 1,54%, ενώ μικρότερα του 1% είναι τα κέρδη σε Λάμδα, ΜΕΤΚΑ, ΟΤΕ και ΕΧΑΕ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Nέες αλλαγές στα capital controls: Πότε και πόσο αυξάνεται το όριο αναλήψεων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αύξηση φόρων έως και 36% για τους ελεύθερους επαγγελματίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζες: Προστασία για μεγάλες υποθέσεις απαιτούν οι θεσμοί



    ΣΧΟΛΙΑ