• Business

    Εκατομμυριούχοι: 5 χαρακτηριστικά που τους βοήθησαν να πλουτίσουν

    Ortega

    Amancio Ortega Gaona, ιδιοκτήτης του Ισπανικού Ομίλου Inditex


    Πώς κατάφεραν να πλουτίσουν οι εκατομμυριούχοι και πώς συνεχίζουν να γίνονται πλουσιότεροι; Τις περισσότερες φορές, δεν είναι εξαιτίας της τύχης ούτε επειδή κέρδισαν το λαχείο.

    Ο Jeff Rose, πιστοποιημένος οικονομικός προγραμματιστής, συγγραφέας και blogger στο GoodFinancialCents.com, καθώς και εκατομμυριούχος ο ίδιος, αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος του χρόνου του για να βοηθήσει τους ανθρώπους να γίνουν και να παραμείνουν πλούσιοι.

    Αναφέρει πέντε βασικά πράγματα που οι πλούσιοι άνθρωποι κάνουν διαφορετικά από τον υπόλοιπο κόσμο και τα οποία τους βοηθούν στο να γίνουν εκατομμυριούχοι:

    1. Παίρνουν ρίσκα
    Ο Rose εξηγεί ότι οι πλουσιότεροι άνθρωποι δοκιμάζουν πολλά διαφορετικά πράγματα, γνωρίζοντας ότι πολλά από αυτά θα αποτύχουν. Παίρνουν ρίσκα και γνωρίζουν ότι η αποτυχία είναι μέρος της διαδικασίας για να ανακαλύψουν τι θα λειτουργήσει πραγματικά.

    2. Επενδύουν στον εαυτό τους
    Σύμφωνα με τον Rose, οι πλούσιοι άνθρωποι δεν θεωρούν τα χρήματα που ξοδεύονται για την προσωπική τους ανάπτυξη ως δαπάνη, αλλά ως επένδυση. Οι πλούσιοι καταλαβαίνουν ότι η στρατηγική επένδυση στον εαυτό τους, θα αποφέρει πολύ μεγαλύτερη απόδοση από οποιαδήποτε μετοχή, επένδυση σε ακίνητα ή επιχειρηματικό εγχείρημα.

    3. Συναναστρέφονται με εκείνους στους οποίους θέλουν να μοιάσουν
    Όπως έχουν ανακαλύψει οι πλούσιοι, η ομοιόσταση μπορεί να είναι ένας ισχυρός τρόπος για την οικοδόμηση πλούτου. O Rose λέει πως αν θέλετε να γίνετε πλούσιοι, πρέπει να βρίσκεστε γύρω από πλούσιους ανθρώπους.

    4. Έχουν πρόγραμμα
    Ο Rose λέει πως οι περισσότεροι από τους εκατομμυριούχους έχουν μια ξεχωριστή ρουτίνα ή ένα τελετουργικό που κάνουν κάθε πρωί. Αυτό το τελετουργικό το πρωί θα μπορούσε να περιλαμβάνει άσκηση, επιβεβαιώσεις, αναθεωρήσεις στόχων, πρωινό ή οτιδήποτε άλλο τους βοηθά να ξεκινήσουν τη μέρα τους.

    5. Αναθεωρούν τους στόχους τους με συνέπεια
    Σύμφωνα με τον Rose, οι πλούσιοι έχουν σαφώς καθορισμένους στόχους και τους επανεξετάζουν συνεχώς, για να παρακολουθήσουν την πρόοδό τους, να κάνουν αλλαγές και να αναπτύξουν στρατηγικές για την επίτευξή τους. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στους πλούσιους να κάνουν γρήγορες αλλαγές στα σχέδιά τους και να προσαρμόζονται στον μεταβαλλόμενο κόσμο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πέντε τρόποι για να πλουτίσετε, χωρίς να στερηθείτε τον καθημερινό καφέ σας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς οι εκατομμυριούχοι παραμένουν πλούσιοι;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτοί είναι οι 5 πιο τεμπέλικοι τρόποι για να γίνετε πλούσιοι



    ΣΧΟΛΙΑ