• Business

    Μπαράζ λουκέτων και προστίμων από τους φορολογικούς ελέγχους – Η λοταρία των φορολογούμενων

    • NewsRoom


    Το υπουργείο Οικονομικών, προσπαθεί με κάθε τρόπο να σταματήσει την φοροδιαφυγή που βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οι φορολογικοί έλεγχοι σε τουριστικά μέρη, το κλείσιμο μαγαζιών και επιχειρήσεων αλλά και το κίνητρο της “λοταρίας”, είναι τα πρώτα βήματα με σκοπό την πάταξη του προβλήματος που κοστίζει αρκετά.

    Ειδικά την Παρασκευή και το Σάββατο, τα πρόστιμα που “έπεσαν” και τα λουκέτα που μπήκαν, σε δημοφιλείς προορισμούς, ήταν αρκετά.

    Συγκεκριμένα, από τους εν λόγω ελέγχους διαπιστώθηκε από τους ελεγκτές της ΑΔΑΕ:

    • Σε μπαρ στο Πόρτο Χέλι δεν είχαν εκδοθεί 60 αποδείξεις και για τον λόγο αυτόν επιβλήθηκε κλείσιμο του καταστήματος για 48 ώρες.
    • Επίσης για 48 ώρες κλείνει και ταβέρνα στη Χώρα της Ίου που δεν είχε εκδώσει 13 αποδείξεις.
    • Σε εστιατόριο στη Μύκονο, σε 15 τραπέζια που ελέγχθηκαν δεν είχε κοπεί ούτε μία απόδειξη.Το εστιατόριο σφραγίσθηκε για 48 ώρες, μετά των αναλόγων προστίμων.
    • Στη Σέριφο οι ελεγκτές παρουσιάστηκαν σαν «ζευγαράκι» που πήγε να πιει το ποτό του σε γνωστό μπαρ – εστιατόριο. Και εκεί διαπιστώθηκαν τα ίδια.
    • Φούρνος στη Νάξο, όπου οι ελεγκτές εμφανίστηκαν σαν τουρίστες, δεν έκοβε αποδείξεις για την πώληση των προϊόντων του. Ο φούρνος έκλεισε χθες το πρωί.

    Φυσικά, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, “χτύπησαν” και σε εταιρείες με ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Μύκονο και σε άλλα νησιά. Συγκεκριμένα, 38 περιπτώσεις ενοικιαζόμενων δωματίων στην Μύκονο αλλά και 120 περιπτώσεις στην Νάξο. δεν έκοβαν αποδείξεις. Για κάθε παράβαση, το πρόστιμο υπολογίζεται από 1.000 έως 2.500 ευρώ συν το πρόστιμο για την μη έκδοση απόδειξης. Στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, εντοπίστηκαν άλλες 120 παραβάσεις στην Νάξο και άλλες 38 στην Μύκονο.

    Τέλος, η κυβέρνηση, προσπαθεί να προχωρήσει το σχέδιο της “λοταρίας” για τις αποδείξεις δαπανών ων φορολογούμενων με κάρτες και άλλες μορφές «πλαστικού» χρήματος.

    Σύμφωνα και με το ΑΠΕ, προβλέπεται η κλήρωση 1.000 τυχερών, όπου ο καθένας τυχερός θα κερδίζει 1.000 ευρώ. Φυσικά, για να συμμετάσχει κάποιος, θα πρέπει να προσκομίσει όλες του τις αποδείξεις που ενδέχεται να χρειάζονται ένα συγκεκριμένο όριο. Έπειτα, μετά την κλήρωση, μέσω του ΤAXIS, θα κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του τυχερού φορολογούμενου, το χρηματικό έπαθλο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξωδικαστικός συμβιβασμός: Σε 120 δόσεις η ρύθμιση χρεών έως 50.000 ευρώ -Τα κριτήρια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: HSBC Ελλάδας: Aλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αlpha Bank: Ανάγκη για ποιοτικές θέσεις απασχόλησης



    ΣΧΟΛΙΑ