• Business

    Fourlis: Ποιοι παράγοντες θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα του ομίλου

    • NewsRoom
    Βασίλης Φουρλής Fourlis

    Βασίλης Φουρλής, επικεφαλής Ομίλου Fourlis


    Θετικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινώσει για το τρίτο τρίμηνο του 2017 ο όμιλος Fourlis.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχόλιο της Beta Sec., ο όμιλος Fourlis αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση καθαρών κερδών στα 5,4 εκατ. ευρώ, χάρη στις σταθερές συνθήκες στη νοτιοανατολική Ευρώπη, στην αύξηση των πωλήσεων των καταστημάτων IKEA στην Ελλάδα και τα ισχυρά μεικτά περιθώρια κέρδους.

    Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, ο όμιλος βρίσκεται σε καλή θέση για να επωφεληθεί από την επικείμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, χάρη στο μοναδικό concept των IKEA.

    Αναλυτικότερα, σε επίπεδο 9μήνου, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι ο όμιλος θα ανακοινώσει αύξηση τζίρου της τάξης του 1% σε ετήσια βάση, στα 314,2 εκατ. ευρώ, χάρη στις επιδόσεις των καταστημάτων Intersport / The Athlete’s Foot, ενώ από τον βραχίονα των ΙΚΕΑ δεν αναμένεται σημαντική μεταβολή σε επίπεδο πωλήσεων, καθώς η ισχυρή δυναμική της Βουλγαρίας και της Κύπρου θα αντισταθμιστεί, λογικά, από τις συγκρατημένες επιδόσεις στην Ελλάδα (παρά τη βελτίωση της τάσης στο τρίτο τρίμηνο).

    Ωστόσο, τα EBITDA του ομίλου προβλέπεται να διαμορφωθούν οριακά χαμηλότερα, λόγω αύξησης των λειτουργικών δαπανών.

    Η Beta επιβεβαιώνει την αξιολόγηση overweight για τη μετοχή, διατηρώντας την τιμή-στόχο στα 6,9 ευρώ ανά μετοχή, όπερ σημαίνει ότι «βλέπει» περιθώριο ανόδου 26% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

    Τι προβλέπουν οι αναλυτές της Piraeus Securities

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι προβλέψεις των αναλυτών της Piraeus.

    Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, αναμένεται αύξηση πωλήσεων στο γ’ τρίμηνο, της τάξης του 4%, στα 123 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 5,4 εκατ. ευρώ, με αύξηση 17,9%.

    Η χρηματιστηριακή επιβεβαιώνει τη σύσταση «Outperform» (υπεραπόδοση), με τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 6 ευρώ (περιθώριο ανόδου 9,7% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιες εταιρείες έκαναν την έκπληξη με τον Σκλαβενίτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολική επαναφορά της SPAR στην Ελλάδα–Κατ’ αρχήν συμφωνία με Αστέρα

     ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τράπεζες: Εθελοντική παράδοση ακινήτου προς αποφυγή πλειστηριασμού



    ΣΧΟΛΙΑ