• Business

    Γιώργος Πιτσιλής: Άμεση αντίδραση στο δημοσίευμα του mononews για τον σταυρολεξάκια υπάλληλο της ΔΟΥ Ηρακλείου

    Γιώργος Πιτσιλής ΑΑΔΕ

    Γιώργος Πιτσιλής. Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων


    Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων  Γιώργου Πιτσιλή στο δημοσίευμα του mononews με τίτλο “Προς κ. Γιώργο Πιτσιλή: Αυτή είναι η αξιοκρατία που θέλετε να φέρετε;” To δημοσίευμα που αναρτήθηκε στις 12,29 καυτηρίαζε την περίφημη υπόθεση του σταυρολεξάκια υπαλλήλου της ΔΟΥ Ηρακλείου καθώς αντί να αποπεμφθεί , επιβραβεύτηκε από το  Υπηρεσιακό Συμβούλιο με απόφαση της περασμένης Τετάρτης που έκανε… ομόφωνα δεκτό το αίτημα του «σταυρολεξάκια» υπαλλήλου, το οποίο είχε κάνει προ καιρού, και τον αποσπά στην υπό σύσταση… Ακαδημία Εφοριακών!

    Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ στις 13,00 δηλαδή 31 λεπτά μετά την δημοσιοποίηση του άρθρου μας πάγωσε κάθε διαδικασία μετάθεσης του εφοριακού, ο οποίος έλυνε σταυρόλεξα  εν ώρα υπηρεσίας.

    Ο κ. Πιτσιλής έχει ζητήσει , να ξεκινήσουν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες. Σύμφωνα με την καταγγελία, που είχε γίνει προ ημερών  το σταυρόλεξο οδήγησε το σχηματισμό ουράς 20 ατόμων, τα οποία περίμεναν να εξυπηρετηθούν.

    Ποιοι είναι στο υπηρεσιακό συμβούλιο;

    Το mononews.gr καλεί τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά και στο εξής: Να ζητήσει εξηγήσεις και από τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και να δημοσιοποιήσει τα ονόματα τους. Το ίδιο πρέπει να πράξει και η Ομοσπονδία των εφοριακών η οποία  στο παρελθόν καταδίκασε  παρόμοιες συμπεριφορές.

    Τι είχε δημοσιεύσει το mononews.gr στις 12,29

    Η είδηση προκάλεσε σάλο: ένας υπάλληλος της ΔΟΥ Ηρακλείου Κρήτης, σε μία εξοργιστική επίδειξη ωχαδερφισμού, “συνελήφθη” να λύνει σταυρόλεξα την ώρα που περίπου 20 φορολογούμενοι περίμεναν στην ουρά για να εξυπηρετηθούν. Η σχετική φωτογραφία, που ελήφθη από πολίτη, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” και έκτοτε αναπαρήχθη παντού ως παράδειγμα προς αποφυγήν για το πώς ΔΕΝ θα πρέπει να συμπεριφέρεται ένας δημόσιος υπάλληλος.

    Η κατακραυγή έφερε αποτελέσματα – ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε: άμεσα υπήρξε αντίδραση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με τον ίδιο τον επικεφαλής της Αρχής, Γιώργο Πιτσιλή, να ζητά τη διεξαγωγή έρευνας προκειμένου να εξακριβωθεί αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα και, αν πράγματι αληθεύουν, να ξεκινήσει η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του εν λόγω υπαλλήλου. Μία αντίδραση πλήρως ενδεδειγμένη.

    Όμως η συνέχεια, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν ήταν η αναμενόμενη: Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το τοπικό σάιτ neakriti.gr, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο με απόφαση της περασμένης Τετάρτης έκανε… ομόφωνα δεκτό το αίτημα του «σταυρολεξάκια» υπαλλήλου, το οποίο είχε κάνει προ καιρού, και τον αποσπά στην υπό σύσταση… Ακαδημία Εφοριακών!

    Δηλαδή, με άλλα λόγια, αντί ο υπάλληλος της εφορίας να τιμωρηθεί για το ατόπημά του, επιβραβεύεται κιόλας με ευμενή μετάθεση!

    Σε ποια ευνομούμενη πολιτεία θα συνέβαινε ποτέ αυτό; Ποια λογική θέλει τον “αμαρτωλό” υπάλληλο να επιδοκιμάζεται για την οκνηρία του; Πώς θα αισθάνονται άραγε οι δύο συνάδελφοι του εν λόγω υπαλλήλου, που εξυπηρετούσαν κανονικά τους φορολογούμενους την ώρα που εκείνος έλυνε σταυρόλεξα;

    Αυτή είναι, κύριε Πιτσιλή, η αξιοκρατία που θέλετε να φέρετε στο ελληνικό Δημόσιο; Η “αξιοκρατία” που επιβραβεύει τους τεμπέληδες και “τιμωρεί” τους άριστους; Η “αξιοκρατία” που μας έφερε ως εδώ;

    Θα θέλαμε πολύ να πιστέψουμε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, όμως δυστυχώς η πραγματικότητα δε μας βοηθάει καθόλου…



    ΣΧΟΛΙΑ