• Business

    Στα «κάγκελα» γιατροί, φυσιοθεραπευτές και φαρμακοποιοί για την αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές


    Αντιδράσεις στο χώρο της υγείας έχει προκαλέσει η προωθούμενη ρύθμιση του Υπουργείου Εργασίας, με την οποία αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, μέσα από αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού τους.

    Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών (ΠΣΦ), ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζουν την αντίθεσή τους στις νέες αυξήσεις και καλούν τα μέλη τους να αντιδράσουν.

    Κλείσιμο των μικρομεσαίων ιατρείων

    Σύμφωνα με τον ΠΙΣ η επιβάρυνση αυτή, παρά την έκπτωση του 15% για το 2018, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο όσων μικρομεσαίων ιατρείων απέμειναν, αυξάνει τη μετανάστευση και οδηγεί στη μαύρη εργασία και φοροδιαφυγή.

    «Η καταστροφή κάθε παραγωγικής δραστηριότητας, η υπαλληλοποίηση του ιατρού και η βιομηχανοποίηση του ιατρικού επαγγέλματος, δεν στοχεύουν μόνο τον ιατρό, αλλά και τον πολίτη που θα υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες.

    Η συμφωνία που επετεύχθη με τους όρους αυτούς ενσωματωμένους, αυξάνει την αβεβαιότητα, ενισχύει την αγωνία και οδηγεί τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς στην απελπισία και στην προσπάθεια ανεύρεσης άλλων δρόμων για την επιβίωσή τους», αναφέρει ο ΠΙΣ.

    «Στραγγαλισμός» του επαγγελματία φυσιοθεραπευτή

    Ιδιαίτερα «αιχμηρή» είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΣΦ, εκφράζοντας την αντίθεσή του στα επιπλέον μέτρα και στον «σχεδιαζόμενο στραγγαλισμό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, του ελευθεροεπαγγελματία φυσικοθεραπευτή.

    «Προειδοποιήσαμε την Κυβέρνηση ότι το νέο ασφαλιστικό έχει λάθος φιλοσοφία και δεν μπορεί να είναι βιώσιμο. Δεν εισακουστήκαμε.

    Θεωρήθηκε από την Κυβέρνηση ότι το “κίνημα της γραβάτας” εναντιώθηκε στο νομοσχέδιο για να υποστηρίξει τα συμφέροντά του.

    Σε μόλις 5 μήνες αποδείχτηκε πόσο πρόχειρο ήταν το όλο εγχείρημα.

    Το “γονατογράφημα”, όπως χαρακτηρίστηκε από τους ειδικούς το νέο νομοσχέδιο, οδηγεί σε νέα μείωση των συντάξεων και σε νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

    Ο ΠΣΦ επισημαίνει ότι «με τις νέες εφευρέσεις της κυβέρνησης επιχειρείται το αποτελείωμα του ελεύθερου επαγγελματία, του συνεπή φορολογούμενου», ενώ αφήνει αιχμές για λεπτομερή σχεδιασμό με στόχο την παράδοση της αγοράς στα μεγάλα τραστ, την πλήρη φτωχοποίηση της κοινωνίας και… την ένταξη όλων στα κοινωνικά συσσίτια της Εκκλησίας και των Δήμων.

    Καταστροφή χιλιάδων φαρμακείων

    Απαράδεκτη και φορομπηχτική χαρακτηρίζει την προωθούμενη νέα ρύθμιση ο ΠΦΣ, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ.  Έφη Αχτσιόγλου, καλώντας την να ανακαλέσει τη ρύθμιση άμεσα.

    «Είναι σαφές ότι αν η ρύθμιση αυτή ψηφιστεί θα έχετε προκαλέσει την καταστροφή χιλιάδων φαρμακείων, που αυτή τη στιγμή στηρίζουν την φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών και τη Δημόσια Υγεία», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή του ΠΦΣ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Tι αλλάζει (ξανά) στις εισφορές – Πόσο επιβαρύνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αύξηση φόρων έως και 36% για τους ελεύθερους επαγγελματίες



    ΣΧΟΛΙΑ