• Business

    Σοκ στο χώρο της Ναυτιλίας: Πέθανε η δικηγόρος Μαρία Πιττόρδη

    Η δικηγόρος Μαρία Πιττόρδη


    Mία απρόσμενη απώλεια, ανακοίνωσε το δικηγορικό γραφείο Hill Dickinson, με έδρα το Λονδίνο. Η Μαρία Πιττόρδη, επικεφαλής του τομέα της ναυτιλίας, του εμπορίου και της ενέργειας, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 55 ετών. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το γραφείο γραφείο, η κ. Πιττόρδη υπέφερε από μία σύντομη ασθένεια, που όμως της στοίχισε τη ζωή της.

    Η Μαρία Πιττόρδη, δούλευε στη δικηγορική εταιρεία Hill Dickinson εδώ και 25 χρόνια και από το 2008 ήταν επικεφαλής στους τομείς της ναυτιλίας, του εμπορίου και της ενέργειας. Ηγείτο μίας ομάδας η οποία απαρτίζονταν από περισσότερα από 150 άτομα.

    Οι συνάδελφοι της αναφέρονται σε εκείνη λέγοντας πως ήταν «ηγετική μορφή», πως την «ενδιέφερε το καλό των άλλων», πως «ήταν μία χαρούμενη και ευγενική παρουσία», αλλά και «μία ακούραστη δικηγόρος».

    Η εταιρεία τόνισε πως ήταν «παγκοσμίως αναγνωρισμένη ως μία εκ των κορυφαίων δικηγόρων στον τομέα των σωματικών βλαβών και των κανονιστικών ρυθμίσεων».

    Είχε δώσει συμβουλές σε μεγάλες υποθέσεις που αφορούν την κρουαζιέρα και αλλά και την επιβατηγό ναυτιλία, όπως στη Bowbelle/Marchioness ή αλλιώς Marchioness Disaster (σύγκρουση δύο πλοίων στον Τάμεση, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 51 άτομα), την προσάραξη σε ύφαλο του κρουαζιερόπλοιου Queen Elizabeth 2, την πειρατεία στο κρουαζιερόπλοιο Achille Lauro αλλά και την τραγωδία με το Costa Concordia.

    Η Μαρία Πιττόρδη γεννήθηκε το 1962 στο Λονδίνο, από Κύπριους γονείς, τον Παντελή Πιττόρδη και τη γυναίκα του Ιωάννα. Ήταν η μεγαλύτερη από τα δύο της αδέρφια, Στέλιο και Τζένη.

    Σπούδασε νομική στο πανεπιστήμιο Queen Mary του Λονδίνου και η συνεργασία της με το γραφείο Hill Dickinson ξεκίνησε το 1992.

    Η υπόθεση «ορόσημο» της καριέρας της, ήταν όταν κατάφερε να αποδείξει πως δεν υπήρξε εμφάνιση νοροϊού (ένας ιός που προκαλεί γαστρεντερίτιδα) σε ένα ταξίδι πλοίου. Η συγκεκριμένη υπόθεση παραμένει η μοναδική κερδισμένη σε αυτό τον τομέα. Η κ. Πιττόρδη χάρη σε αυτή την υπόθεση πήρε τον τίτλο Defendant Personal Injury Lawyer of the Year 2016 στα Eclipse Proclaim Personal Injury Awards και ξανακέρδισε τον τίτλο αυτό το 2017 στα ACQ Law Awards.

    Αφήνει πίσω της τον άντρα της, Τάκη και τους τρεις γιους της, Ντίνο, Γιάννη και Παντελή.

    Ο πρόεδρος της Hill Dickinson  αναφερόμενος στην εκλιπούσα είπε «είχε χιούμορ και μας φρόντιζε όλους, είμαστε τυχεροί που είχαμε την τύχη να την αποκαλούμε όχι μόνο συνεργάτη αλλά και φίλη μας. Η κληρονομιά της θα ζήσει μέσα από όλους εμάς στο δικηγορικό γραφείο Hill Dickinson αλλά από όλους αυτούς που έχει εμπνεύσει, υποστηρίξει, βοηθήσει και φροντίσει τα χρόνια που έζησε. Όλες μας οι σκέψεις είναι με την οικογένειά της αυτή τη στιγμή».

    Επίσης προς τιμήν της, έχει ανοίξει μία σελίδα συλλυπητηρίων στο διαδίκτυο.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Β. Μαρινάκης: Τα σχέδια της Capital Product Partners μετά τη συμφωνία με τις τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Μουνδρέας: Δεύτερο τάνκερ μέσα σε μία εβδομάδα για την NGM Energy

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ernst & Young: Η Ελλάδα έτοιμη να πρωταγωνιστήσει ως διεθνές εμπορευματικό κέντρο



    ΣΧΟΛΙΑ