• Business

    SHIPPING FOCUS: Η νέα κίνηση του Φίλιππου και του Αντώνη Λαιμού

    Φίλιππος (αριστερά) και Αντώνης (δεξιά) Λαιμός, εφοπλιστές Enesel S.A. ναυτιλία

    Φίλιππος (αριστερά) και Αντώνης (δεξιά) Λαιμός, εφοπλιστές Enesel S.A.


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Πούλησε VLCC η Enesel

    Η ναυτιλιακή Enesel SA, της οποίας ηγούνται οι εφοπλιστές Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός, προχώρησε στην πώληση του δεξαμενόπλοιου τύπου VLCC Irene SL (χωρητικότητας 319.247-dwt και κατασκευής 2004) για το ποσό των 30 εκατ. δολαρίων. Όπως ισχυρίζονται οι brokers, αγοραστής του VLCC είναι η νοτιοκορεάτικη ναυτιλιακή Sinokor Merchant Marine.

    Επεξεργάζεται την πώληση bulker η Grecomar

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Την πώληση του φορτηγού πλοίου μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου handysize Storm Rider (χωρητικότητας 34.154-dwt και κατασκευής 2011) επεξεργάζεται η ναυτιλιακή Grecomar Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Λεβεντάκη, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης του στόλου της. Το “Storm Rider” το είχε παραγγείλει στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Daesun Shipbuilding & Engineering, ενώ η κατασκευή του στοίχισε 25 εκατ. δολάρια. Η πώλησή του, με βάση τις τρέχουσες συνθήκες, μπορεί να φτάσει το ποσό των 11 εκατ. δολαρίων.

    Ναύλωσε νεότευκτο η Belships 

    Η εισηγμένη στο Όσλο ναυτιλιακή Belships προχώρησε στη ναύλωση ενός νεότευκτου φορτηγού πλοίου τύπου ultramax (χωρητικότητας 63.000-dwt) το οποίο αναμένεται να παραδοθεί από τις ιαπωνικές γιάρδες Imabari Shipbuilding το πρώτο μισό του 2020. Η εταιρεία θα ναυλώσει το πλοίο για τουλάχιστον 8 χρόνια, καθώς το συμβόλαιο περιλαμβάνει και 2 options επέκτασης διάρκειας 12 μηνών έκαστη. Παράλληλα, η Belships θα έχει τη δυνατότητα να το εξαγοράσει μετά το πέρας του 4ου χρόνου ναύλωσης.

    Εξέδωσε ομόλογο 59 εκατ. δολ. η Odfjell

    Στην έκδοση ομολόγου αξίας 59,2 εκατ. δολαρίων στο Χρηματιστήριο του Όσλο προχώρησε η ναυτιλιακή Odfjell, το οποίο υπερκαλύφθηκε. Τα έσοδα από την έκδοση του ομολόγου, η εταιρεία πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει για να αποπληρώσει υφιστάμενα ομόλογα αλλά και για να καλύψει γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

    Μετά το 2ο μισό του 2018 η ανάκαμψη στο LNG για την Poten

    Η ναυλομεσιτική Poten & Partners θεωρεί ότι η ανάκαμψη στις μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) πρόκειται να σημειωθεί από το δεύτερο μισό του 2018 και έπειτα, όταν νέοι όγκοι φορτίων θα ξεκινήσουν να διατίθενται. Ωστόσο, η ναυλομεσιτική προβλέπει ότι φέτος αλλά και κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 2018 η αγορά LNG θα παραμείνει στάσιμη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανανέωση στόλου με… συνοπτικές διαδικασίες για την Empros Lines

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραιτήθηκε από την Aegean Marine ο Ν. Ταβλάριος μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Χατζηπατέρας: Πράσινο φως από τις τράπεζες για τροποποίηση της δανειακής σύμβασης



    ΣΧΟΛΙΑ