• Business

    SHIPPING FOCUS: Διοικητικές αλλαγές στη Seanergy – Τι δήλωσε ο πρόεδρος Σταμάτης Τσαντάνης

    Seanergy Σταμάτης Τσαντάνης ναυτιλία

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seanergy Maritime Holdings Corp., Σταμάτης Τσαντάνης


    Αυτές είναι πέντε από τις σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε.

    Διοικητικές αλλαγές στη Seanergy

    Η ναυτιλιακή Seanergy Maritime Holdings Corp. -συμφερόντων της Κλώντιας Ρέστη– ανακοίνωσε το διορισμό του Ιωάννη Κάρτσωνα, ως μέλους του διοικητικού της συμβουλίου, με ισχύ από τις 4 Μαΐου 2017. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Σταμάτης Τσαντάνης, δήλωσε σχετικά τα εξής: «Θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τον κ. Κάρτσωνα στο διοικητικό συμβούλιο της Seanergy. Πιστεύουμε ότι η αξιόλογη εμπειρία του στους τομείς των χρηματοοικονομικών και της ναυτιλιακής αγοράς, θα προσδώσει σημαντική αξία στην εταιρεία και στους μετόχους μας. Με τον διορισμό του, το διοικητικό συμβούλιο της Seanergy, διευρύνεται σε συνολικά πέντε μέλη, με τρία μέλη να είναι ανεξάρτητα».

    Οι τεχνολογικές εξελίξεις απειλούν τον IMO

    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος
    Ευριπίδης Κουτσοχρήστος

    Όπως υποστήριξε ο Frank Coles -επικεφαλής της τεχνολογικής εταιρείας Transas– στο ναυτιλιακό συνέδριο “Maritime CEO Forum” που διοργανώνεται στη Σιγκαπούρη, οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις θα πιάσουν το Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) εξαπίνης, καθώς ο τρόπος με τον οποίο αυτές συμβαίνουν, θα σταθεί αδύνατο για τον Οργανισμό να τις παρακολουθήσει και έτσι, σταδιακά, «θα πεθάνει και θα θαφτεί».

    Επιστροφή στην κερδοφορία για τη Belships

    Η εισηγμένη στο Όσλο νορβηγική ναυτιλιακή Belships επέστρεψε στην κερδοφορία το πρώτο τρίμηνο του 2017, εν μέσω της ανάκαμψης της αγοράς ξηρού φορτίου. Τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 800.000 δολάρια, έναντι ζημιών ύψους 1,2 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2016.

    Προς συγχώνευση οι γιάρδες Mazagon και Goa

    Η κυβέρνηση της Ινδίας επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να συγχωνεύσει τα ναυπηγεία Mazagon Dock Shipbuilders και Goa Shipyard, καθώς έτσι θα μπορέσουν να βελτιώσουν την αξία τους για τους επενδυτές, εν αναμονή της αρχικής δημόσιας προσφοράς (Initial Public Offering-IPO) της Magazon.

    Τέσσερα νέα τάνκερ για την Thun Tankers

    Η σουηδικών συμφερόντων ναυτιλιακή Thun Tankers προχώρησε στην παραγγελία τεσσάρων νεότευκτων δεξαμενόπλοιων μεταφοράς χημικών προϊόντων στις κινεζικές γιάρδες AVIC Dingheng Shipbuilding. Τα tankers θα έχουν χωρητικότητα 17.500-dwt και η παράδοσή τους στο στόλο της εταιρείας αναμένεται από τον Απρίλιο του 2019 ως τον Ιανουάριο του 2020. Ωστόσο, οι οικονομικές λεπτομέρειες του ναυπηγικού συμβολαίου δεν έγιναν γνωστές.

    Το Baltic Exchange Index και οι επιμέρους δείκτες του εκπροσωπούν καθημερινά τις τιμές των ναύλων για τα χύδην φορτία. Για την Τρίτη (25/4/17), οι δείκτες του Baltic Freight Index διαμορφώθηκαν ως εξής:

    • Baltic Dry Index (BDI): 1154 (-16)
    • Baltic Cape Index (BCI): 1767 (-13)
    • Baltic Panamax index (BPI): 1371 (-58)
    • Baltic Supramax Index (BSI): 887 (-5)
    • Baltic Handysize Index (BSHI): 577 (0)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Φράγκου: Ένα ακόμα πλοίο προστίθεται στον στόλο της Navios Partners

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Ξηραδάκης (Propeller Club): Με συνεργασίες θα βγούμε από την κρίση



    ΣΧΟΛΙΑ