• Business

    Γιώργος Οικονόμου: Ποιος του έδωσε στο παρά πέντε το «φιλί της ζωής»

    Γιώργος Οικονόμου DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Αίσιο τέλος φαίνεται πως θα έχει η περιπέτεια στην οποία είχε εξελιχθεί η πορεία της αναδιάρθρωσης της Ocean Rig, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, καθώς το fund Highland Capital Management -που είναι και ο μεγαλύτερός της μέτοχος- αποφάσισε να αναγνωρίσει το πλάνο που θα δώσει ξανά πνοή στην εταιρεία γεωτρήσεων.

    Ειδικότερα, εκπρόσωποι της Highland Capital ενημέρωσαν την εισηγμένη (προς το παρόν) στο NASDAQ Ocean Rig ότι το fund θα αποσύρει τις ενστάσεις της για το πλάνο αναδιάρθρωσης που έχει καταθέσει η εταιρεία στο αρμόδιο δικαστήριο των Νήσων Κέιμαν (όπου και βρίσκεται η έδρα της), μετά την αίτηση για υπαγωγή της στο Άρθρο 15 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ.

    Οικονόμου

    Αυτή η κίνηση δίνει κυριολεκτικά στο παρά πέντε (γεγονός είναι ότι χάθηκε αρκετός πολύτιμος χρόνος με τις ενστάσεις του fund) «το φιλί της ζωής» στην εταιρεία του κ. Οικονόμου, καθώς πλέον διαθέτει όλη τη στήριξη από τους μετόχους της που θα της επιτρέψουν να προχωρήσει με την αναδιάρθρωσή της. Έτσι, θα καταφέρει να βγει από τη δίνη της χρεοκοπίας, στην οποία έχει πέσει από το Μάρτιο του 2017 όταν είχε αιτηθεί για την υπαγωγή της σε καθεστώς πτώχευσης, εξέλιξη που ήρθε ως αποτέλεσμα των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει η αγορά των γεωτρήσεων.

    Ο κ. Οικονόμου, ο οποίος είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ocean Rig, σχολιάζοντας τις θετικές εξελίξεις τόνισε ότι «Η ισχυρή στήριξη που έχουμε πλέον εξασφαλίσει από τους μετόχους μας (σε ποσοστό της τάξεως του 90%) καθώς και η απόφαση της Highland να αποσύρει τις ενστάσεις της, αποτελεί την πιο μεγάλη απόδειξη της νομιμότητας και της ευρωστίας που διακρίνει το πλάνο αναδιάρθρωσης που έχουμε προτείνει. Ανυπομονούμε να ολοκληρώσουμε την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που παρουσιάζουν οι ιδιαίτερες συνθήκες της αγοράς, μέσω της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, των ελκυστικών περιουσιακών μας στοιχείων και ενός υγιούς ισολογισμού, έτσι ώστε να αποτελούμε στο εξής την πρώτη σε προτίμηση εταιρεία του κλάδου».

    Οικονόμου Ocean Rig
    Το πλοίο-τρυπάνι βαθέων υδάτων Ocean Rig Corcovado (κατασκευής 2011) της Ocean Rig έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί γεωτρήσεις σε βάθος από 500 μέτρα έως 3 χιλιόμετρα

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι η Highland Capital είχε φτάσει κυριολεκτικά στα άκρα και μόλις πρόσφατα, προκειμένου να αποσύρει τις ενστάσεις της, είχε αυξήσει τις αξιώσεις της ζητώντας το 5% της Ocean Rig -όταν θα ολοκληρώσει την αναδιάρθρωσή της- συν μια option διετούς διάρκειας μέσα στην οποία να μπορέσει να πουλήσει το ποσοστό αυτό, όταν η εταιρεία βγει και επίσημα από το Άρθρο 15.

    Ωστόσο, εφόσον το fund επέλεξε να αναγνωρίσει επίσημα το αναδιαρθρωτικό πλάνο, η δικαστική διαμάχη με την εταιρεία φτάνει στο τέλος της. Στο πλαίσιο αυτό, οι ειδικοί εκκαθαριστές, Simon Appell και Eleanor Fisher, σχολίασαν ότι «Το ότι η Highland απέσυρε τις ενστάσεις της είναι μια πολύ ικανοποιητική εξέλιξη καθότι εξασφαλίζει στην Ocean Rig την πολύτιμη στήριξη που έχει ανάγκη για να προχωρήσει με τη σύνθετη αναδιάρθρωσή της».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θεόδωρος Αγγελόπουλος: Έκανε την έκπληξη και παρήγγειλε 2 πλοία για 83 εκατ. δολ.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος είναι ο δραστήριος Κινέζος εφοπλιστής που έχει τα γραφεία του στην Ελλάδα. Τι πλοία αγόρασε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Μυτιληναίος: Ένα ακόμα νεότευκτο πλοίο προστίθεται στον στόλο της M/Maritime



    ΣΧΟΛΙΑ