• Business

    Γιώργος Οικονόμου: Παρελθόν (για την ώρα) η διαγραφή από το NASDAQ

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Παρελθόν αποτελεί -τουλάχιστον προς το παρόν- η διαγραφή της μετοχής της Ocean Rig, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, από την αγορά του NASDAQ, σύμφωνα με το περιεχόμενο της σχετικής επιστολής που εστάλη στην εταιρεία γεωτρήσεων, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία πλήρους αναδιάρθρωσης μετά την υπαγωγή της πρόσφατα στο Άρθρο 15 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ.

    Ειδικότερα, η Ocean Rig -με έδρα τις Νήσους Κέιμαν- έλαβε νέα επιστολή από το πάνελ ακρόασης του NASDAQ, το οποίο συμφώνησε τελικά να εξαιρέσει υπό όρους τη μετοχή της εταιρείας από την προηγούμενη προειδοποιητική επιστολή που ενημέρωνε για τη διαγραφή της από τη διαπραγμάτευση, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα το Μάρτιο.

    ΟικονόμουΗ απόφαση της αρμόδιας επιτροπής δίνει ουσιαστικά στη μετοχή της εταιρείας που ελέγχει ο κ. Οικονόμου τη δυνατότητα να συνεχίσει να διαπραγματεύεται κανονικά όπως και πριν στις συνεδριάσεις του NASDAQ, ενώ παράλληλα η Ocean Rig θα εφαρμόζει το πολύ σημαντικό αναδιαρθρωτικό της πλάνο.

    Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, η εταιρεία θα πρέπει να ανταποκριθεί σε ορισμένες απαιτήσεις, όπως για παράδειγμα, την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσής της ώστε να μπορέσει να παραμείνει στο ταμπλό μελλοντικά.

    Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι δεν είναι όλα «ρόδινα» στην δύσκολη αυτή πορεία που έχει να διανύσει η Ocean Rig, μιας και μερίδα ομολογιούχων έχουν εκφράσει την ενόχλησή τους σχετικά με ορισμένα ζητήματα που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την πτώχευσή της.

    Πιο αναλυτικά, δικηγόροι που εκπροσωπούν τους συγκεκριμένους πιστωτές, μέσω επιστολής τους στον σύνδικο πτώχευσης που παρακολουθεί την υπόθεση της εταιρείας, εξέφρασαν την ενόχλησή τους ως προς το γεγονός ότι η ομολογιούχος εταιρεία Highland Capital Management έχει αυξήσει τις αξιώσεις της έναντι της Ocean Rig και πλέον διεκδικεί να συμμετέχει σε αυτή με ποσοστό της τάξεως του 5% συν μια option διάρκειας 2 ετών μέσα στην οποία να μπορέσει να πουλήσει το ποσοστό αυτό, όταν η εταιρεία βγει και επίσημα από το Άρθρο 15.

    Μάλιστα, ο δικηγόρος Gerard Uzzi -που εκπροσωπεί τους ομολογιούχους της Ocean Rig Milbank, Tweed, Hadley και McCloy– αναρωτιέται το πώς είναι δυνατόν η Highland Capital να απαιτεί να συμμετέχει με αυτό το ποσοστό ενώ ουσιαστικά οι πραγματικές αξιώσεις της στην Ocean Rig αντιστοιχούν στο 5% επί του συνόλου, ενώ καταλήγει υποστηρίζοντας ότι το ποσοστό συμμετοχής στην εταιρεία θα μπορεί να διαμορφωθεί έως και 20% – κάτι που όμως αφορά όλους τους ομολογιούχους συνολικά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SHIPPING FOCUS: Εγκαταλείπει τα σχέδια για νεότευκτα τάνκερ ο Πέτρος Παππάς

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Ξηραδάκης: Επανεξελέγη στην προεδρία του Propeller Club



    ΣΧΟΛΙΑ