• Business

    Ευ. Πιστιόλης: Εξασφάλισε deal ύψους 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων

    Ευάγγελος Πιστιόλης

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships


    Η ναυτιλιακή εταιρεία της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Ευάγγελος Πιστιόλης, Central Shipping έφτασε σε συμφωνία την Top Ships -της οποίας Πρόεδρος και CEO είναι επίσης ο κ. Πιστιόλης- για την χρονοναύλωση ενός υπό κατασκευή δεξαμενόπλοιου.

    H Central Shipping, με έδρα της το Μονακό, θα παραλάβει το νεότευκτο τύπου MR tanker, Eco Palm Desert (χωρητικότητας 50.000-dwt) που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στις νοτιοκορεάτικες γιάρδες Hyundai Heavy Industries, μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2018.

    Η αρχική συμφωνία της χρονοναύλωσης  έχει διάρκεια 3 χρόνων, με την Central Shipping να διατηρεί option για την επέκταση της ναύλωσης  για ακόμη δύο χρόνια. Όσον αφορά την Top Ships, το deal αυτό αναμένεται να της αποφέρει -συμπεριλαμβάνοντας και τα δύο extra χρόνια της ναύλωσης- ακαθάριστα κέρδη που θα ανέρχονται στα 27,5 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης επιβεβαιώθηκε από την ναυτιλιακή, η επισύναψη δανειακής σύμβασης με μία ευρωπαϊκή τράπεζα, ύψους 23,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Το πόσο θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του Eco Palm Desert.

    Όπως δήλωσε ο εφοπλιστής κ. Πιστιόλης, «το συνολικό ακαθάριστο ποσό που θα λάβει για όλες τις ναυλώσεις ανέρχεται στα 106 εκατομμύρια δολάρια. Αν προσθέσουμε και το 50% από τις εισπράξεις των ναυλώσεων, από τα πλοία που έχουμε υπό το καθεστώς κοινοπραξίας το ποσό αυτό ανεβαίνει στα 122 εκατομμύρια δολάρια. Οι πρώτες χρηματικές ροές θα είναι ορατές από το 2021».

    Ο εφοπλιστής επίσης τόνισε πως «η επιχειρηματική μας στρατηγική συνεχίζει να επικεντρώνεται στην περαιτέρω επέκταση του στόλου μας. Είναι σημαντικό να αυξήσουμε το μέγεθος του φορτίου που μεταφέρουμε. Είναι σημαντικό να εξασφαλίσουμε ένα συγκεκριμένο όγκο σε όρους τονάζ. Έτσι θα μεγιστοποιήσουμε τόσο τη δική μας λειτουργικότητα, όσο και των συνεργιών μας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θ. Κουντούρης: Αυτός είναι ο πλοιοκτήτης της οικολογικής βόμβας «Αγία Ζώνη II» (videos)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά των tankers – Πτώση 32% για τα VLCCs

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών καλεί τους Έλληνες εφοπλιστές στο Λονδίνο: Το Brexit είναι ευκαιρία!

     



    ΣΧΟΛΙΑ