• Business

    Ε. Πιστιόλης: «Ξαναχτυπά» με την ίδρυση κοινοπραξίας – Έκρηξη +18% για τη μετοχή του

    Ευάγγελος Πιστιόλης

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships


    Στην ίδρυση νέας κοινοπραξίας με την εταιρεία Gunvor προχώρησε ο Έλληνας εφοπλιστής Ευάγγελος Πιστιόλης, με σκοπό την από κοινού ιδιοκτησία δύο νεότευκτων tankers τύπου MR που κατασκευάζονται αυτή την περίοδο.

    Ειδικότερα, η εισηγμένη στο NASDAQ ναυτιλιακή Top Ships, της οποίας ηγείται ο κ. Πιστιόλης πρόκειται να κατέχει από κοινού με την Gunvor Group (η οποία διατηρεί γραφεία και στην Κύπρο) τα δύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια μεταφοράς παραγώγων πετρελαίου τύπου MR Eco Holmby Hills και Eco Palm Springs (αμφότερα χωρητικότητας 50.0000-dwt) που κατασκευάζονται στις γιάρδες Hyundai Vinashin του Βιετνάμ.

    Πιστιόλης

    Ο εφοπλιστής σχολίασε σχετικά ότι «Η κοινοπραξία με τη Gunvor αποτελεί μια συνεργασία-ορόσημο για την Top Ships και προσδοκούμε ότι αυτή η κίνηση θα συνεισφέρει στη δημιουργία πολλών συνεργιών στο μέλλον που θα μας ενισχύσουν αμφότερους».

    Σημειώνεται ότι η ελληνική ναυτιλιακή συμμετείχε με ποσοστό 49% στα δύο αυτά tankers, τα οποία είχε παραγγείλει ο ίδιος ο κ. Πιστιόλης, όπως εξήγησε η Clearlake Shipping που θα τα ναυλώσει για μια περίοδο διάρκειας τριών ετών, με τη συμφωνία να περιλαμβάνει και options επέκτασης για ακόμη δύο χρόνια.

    Τα έσοδα που αναμένει η Top Ships από τα ναυλοσύμφωνα υπολογίζονται περίπου στα 55 εκατ. δολάρια, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση, ενώ η παράδοσή τους στο στόλο της έχει προγραμματιστεί για το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

    Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε το mononews.gr, ο κ. Πιστιόλης αποφάσισε πρόσφατα να εισέλθει στην αγορά των δεξαμενόπλοιων τύπου LR2, καθώς προχώρησε σε μία νέα παραγγελία στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία Hanjin Heavy Industries για έως και τέσσερα «πολύ υψηλών προδιαγραφών» πλοία, για λογαριασμό της ναυτιλιακής του Central Shipping Monaco.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι λένε οι Έλληνες εφοπλιστές για την ελληνική σημαία – Τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τσάκος: Πότε πληρώνεται το μέρισμα στους κατόχους προνομιούχων μετοχών της TEN

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Φράγκου: Οριστικά στη Navios τα 9 τελευταία πλοία της Rickmers Maritime



    ΣΧΟΛΙΑ