• Business

    DryShips: Στα χέρια του Γ. Οικονόμου με 99,2 εκ. δολάρια το 69,5% της ναυτιλιακής

    Γιώργος Οικονόμου DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Η ναυτιλιακή εταιρεία DryShips, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η προσφορά πώλησης δικαιωμάτων αγοράς μετοχών, συνολικής αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Με την ολοκλήρωση του offering η DryShips εξασφάλισε  100 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, με τη μερίδα του λέοντος να προέρχεται από τον ίδιο τον κ. Οικονόμου.

    Τον Αύγουστο ο εφοπλιστής είχε  συμφωνήσει να εξαγοράσει επιπλέον κοινές μετοχές της ναυτιλιακής του μετά το τέλος της αμφιλεγόμενης συνεργασίας του με το καναδέζικο fund Kalani Investments, χωρίς να χρειάζεται ο ίδιος να καταβάλει μετρητά αλλά -αντίθετα- να παραχωρήσει το 49% που κατείχε στο pool της Heidmar, μιας εταιρείας με έδρα το Κονέκτικατ των ΗΠΑ που εξειδικεύεται στην εμπορική διαχείριση δεξαμενόπλοιων.

    Η DryShips ξεκίνησε το offering προσφέροντας στους ήδη υπάρχοντες μετόχους την ευκαιρία να επενδύσουν μαζί με τον Οικονόμου, στην πρόσφατα ανακεφαλαιωμένη ναυτιλιακή εταιρεία.

    Στην προσφορά πώλησης δικαιωμάτων των μετοχών, οι υφιστάμενοι μέτοχοι πήραν 305,760 μετοχές της DryShips ένα συνολικό πόσο που άγγιζε τις 800 χιλιάδες δολάρια σε ακαθάριστα έσοδα. Ο Έλληνας εφοπλιστής αγόρασε 36 εκατομμύρια μετοχές για ένα ποσό που ανήλθε στα 99,2 εκατομμύρια δολάρια.

    Έτσι ο Οικονόμου τήρησε την δέσμευση του να αγοράσει τον αριθμό των μετοχών που δεν πήραν οι υπόλοιποι μέτοχοι της ναυτιλιακής -μέσω του επενδυτικού οχήματος Sierra Investments, το οποίο ελέγχεται από τον ίδιο και ήταν ανάδοχος του offering.

    Με αυτόν τον τρόπο ο Οικονόμου αύξησε και άλλο το ποσοστό του στην DryShips, καθώς τώρα του ανήκει το 69,5% της εταιρείας.

    Τα ακαθάριστα έσοδα ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, θα χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση πλοίων, την αποπληρωμή χρεών στο πλαίσιο πιστωτικής διευκόλυνσης που έχει λάβει η ναυτιλιακή από τη Sierra Investments.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Π. Γεωργιόπουλος: Εξασφάλισε έκπτωση 20 εκατομμυρίων για νεότευκτο tanker

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Πίττας: Στα σκαριά μεγάλο deal της Euroseas με την Poseidon

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Χατζηιωάννου: Αναχρηματοδότηση δανείων ύψους 75 εκατ. δολαρίων για τη Safe Bulkers



    ΣΧΟΛΙΑ