• Business

    Ι. Προκοπίου: Η low profile Prominence Maritime απέκτησε VLCC 15ετίας

    Προκοπίου

    Η Ιωάννα Προκοπίου με τον πατέρα της Γιώργο Προκοπίου


    Στα χέρια της ναυτιλιακής Prominence Maritime, συμφερόντων της Ιωάννας Προκοπίου και του συζύγου της Γιάννη Καΐρη, πέρασε το δεξαμενόπλοιο τύπου VLCC Taizan (χωρητικότητας 300.405 dwt, κατασκευής 2002), που αρχικά είχε συνδεθεί με την Dynacom Tankers Management του πατέρα της Ιωάννας Προκοπίου, Γιώργου.

    Σύμφωνα με την online πλατφόρμα ναυτιλιακών δεδομένων VesselsValue, το κόστος της αγοραπωλησίας ανήλθε στα 15 εκατ. δολάρια, μία τιμή που θεωρείται αρκετά χαμηλή για ένα VLCC 15ετίας, αν και δικαιολογείται από την κατάσταση του πλοίου, το οποίο παρέμενε αγκυροβολημένο για μήνες χωρίς απασχόληση, ενώ η προηγούμενη ιδιοκτήτριά του, η ιαπωνική Nippon Yusen Kaisha (NYK), φέρεται να ήταν ανοιχτή και σε προσφορές για πώληση του πλοίου προς διάλυση.

    Σημειωτέον ότι και την προηγούμενη φορά που η NYK πούλησε πλοίο VLCC, το καλοκαίρι του 2016, ο αγοραστής ήταν και πάλι Έλληνας: ο Αδαμάντιος Πολέμης και η εταιρεία του New Shipping, στο στόλο της οποίας ανήκει εδώ και ένα χρόνο το πλοίο New Inspiration (πρώην Nippon, χωρητικότητας 298.400 dwt, κατασκευής 1999), που αποκτήθηκε έναντι 28,3 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Η χαμηλών τόνων Prominence Maritime

    Η Prominence Maritime είναι μία χαμηλών τόνων ναυτιλιακή εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2010 από την Ιωάννα Προκοπίου, μία από τις τέσσερις κόρες του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, και τον σύζυγό της Γιάννη Καΐρη. Ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για την εταιρεία, η οποία δεν περιλαμβάνεται σε κάποιον από τους γνωστούς online καταλόγους ναυτιλιακών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιωάννα Προκοπίου στο παρελθόν έχει διατελέσει ως υψηλόβαθμο στέλεχος στην Dynacom του Γιώργου Προκοπίου, ενώ εξακολουθεί να επιβλέπει όλες τις δραστηριότητες της Sea Traders, επίσης συμφερόντων του πατέρα της. Παράλληλα, ο σύζυγός της είναι επίσης επικεφαλής της Kairis Brothers.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές έδωσαν τα ρέστα τους σε αγορές πλοίων στο α’ εξάμηνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπαίνει στην αγορά των LR2 ο Ευάγγελος Πιστιόλης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πλοίο Έλληνα εφοπλιστή επισχέθηκε στη Σιγκαπούρη



    ΣΧΟΛΙΑ