• Business

    Π. Λιβανός: Σε δημόσια προσφορά ομολόγων αξίας 250 εκατ. δολαρίων προχωρά η GasLog

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Την πρόθεσή της να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά μη εξασφαλισμένων πενταετών ομολόγων συνολικής αξίας 250 εκατομμυρίων δολαρίων γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ναυτιλιακή εταιρεία GasLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της GasLog, τα ομόλογα θα δοθούν με απόδοση 8,875% ετησίως, που θα αποπληρώνεται ανά τρίμηνο (30 Μαρτίου, 30 Ιουνίου, 30 Σεπτεμβρίου, 30 Δεκεμβρίου), αρχής γενομένης από τις 30 Ιουνίου του 2017, και με ημερομηνία ωρίμανσής τους την 22η Μαρτίου του 2022.

    Τα καθαρά έσοδα για την εταιρεία από τη δημόσια προσφορά εκτιμώνται περίπου στα 245,28 εκατομμύρια δολάρια, και θα αξιοποιηθούν “για την αποπληρωμή χρέους και γενικούς επιχειρησιακούς σκοπούς, συμπεριλαμβανομένου κεφαλαίου κίνησης”.

    Η δημόσια προσφορά αναμένεται να κλείσει στις 22 Μαρτίου ή γύρω στις 22 Μαρτίου.

    Ο νέος οικονομικός διευθυντής της GasLog, Alastair Maxwell, που ανέλαβε πρόσφατα αυτό το πόστο αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα Simon Crowe, δήλωσε σχετικά: “Είμαστε ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα αυτής της προσφοράς, που σηματοδοτεί την είσοδο της GasLog στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές χρέους. Τα έσοδα από την προσφορά θα διαφοροποιήσουν ακόμα περισσότερο τις πηγές χρηματοδότησής μας και θα μας επιτρέψουν να διαχειριστούμε προληπτικά τις επικείμενες ωριμάνσεις χρεών μας”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ψηφίζει Ελλάδα η Koch: Ναύλωσε πλοία των Ν. Τσάκου και Στ. Μόλαρη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λ. Παπατρύφων: Η win-win συμφωνία με τον Fredriksen και τα επόμενα σχέδιά του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Fredriksen δείχνει το δρόμο: Έρχονται κι άλλες μαζικές εξαγορές πλοίων στο ξηρό φορτίο;



    ΣΧΟΛΙΑ