• Business

    Π. Λιβανός: Μετά το deal με τον Δ. Κοπελούζο, η GasLog ελπίζει και σε δεύτερο συμβόλαιο για FSRU

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Αισιόδοξα εμφανίζονται ανώτατα στελέχη της ναυτιλιακής GasLog, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, ότι μέσα στο 2017 η εταιρεία θα εξασφαλίσει και δεύτερο συμβόλαιο για ανάπτυξη πλωτής τερματικής μονάδας αποθήκευσης και επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU), μετά από το ελληνικό deal του Φεβρουαρίου με την Gastrade, συμφερόντων του Δημήτρη Κοπελούζου.

    Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της GasLog, Alastair Maxwell, μιλώντας σε αναλυτές μετά την ανακοίνωση των (καλύτερων των αναμενομένων) αποτελεσμάτων τριμήνου της εταιρείας, η GasLog συνεχίζει να συμμετέχει σε αρκετούς διαγωνισμούς για projects ανάπτυξης FSRU, καθώς και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με πιθανούς συνεταίρους ενώ ο ίδιος δήλωσε ικανοποιημένος από τον αριθμό των πιθανών ευκαιριών για την GasLog στον τομέα αυτό.

    “Το τέταρτο τρίμηνο του 2017 πιθανότατα θα είναι ένα ενδιαφέρον τρίμηνο”, είπε από την πλευρά του ο οικονομικός διευθυντής της GasLog, Paul Wogan, σημειώνοντας πως η εταιρεία αναμένει να ολοκληρωθούν κάποιοι από τους διαγωνισμούς στους οποίους συμμετέχει μέχρι το τέλος του έτους, αν και είναι πιθανό κάποια πιο σύνθετα projects να μετατεθούν για το ερχόμενο έτος.

    Η GasLog ποντάρει στο γεγονός ότι πολλές χώρες εξετάζουν τις εισαγωγές LNG ως μία πιο συμφέρουσα εναλλακτική στο πετρέλαιο και τον άνθρακα, μεταξύ αυτών η Νότια Αφρική, η Ακτή Ελεφαντοστού και το Μπανγκλαντές.

    Όσον αφορά στο ελληνικό project, δεν είναι σαφές αν η συμμετοχή της GasLog σε αυτό θα γίνει με τη μετατροπή ενός από τα 23 πλοία μεταφοράς LNG της εταιρείας σε FSRU ή θα επιδιωχθεί η παραγγελία μίας νεότευκτης μονάδας FSRU.

    Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα α’ τριμήνου 2017 που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες η εταιρεία, το πρώτο τρίμηνο του έτους τα κέρδη της GasLog διαμορφώθηκαν στα 23,4 εκατ. δολάρια, έναντι ζημιών ύψους 5,3 δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, γεγονός που σηματοδότησε την επιστροφή της ναυτιλιακής στην κερδοφορία. Τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 0,08 δολάρια, έναντι ζημιών ανά μετοχή ύψους 0,23 δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη/μετοχή ύψους 0,04 δολαρίων.

    Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας που ελέγχει ο κ. Λιβανός κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2017 διαμορφώθηκε στα 128,3 εκατ. δολάρια, έναντι εσόδων ύψους 104,4 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρονιάς.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στο ποσό των 89,3 εκατ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο, έναντι EBITDA ύψους 62,2 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κίνηση-έκπληξη από το Πήτερ Γεωργιόπουλο: Η Gener8 πουλά δύο ολοκαίνουργια VLCCs

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωταθλητές οι Έλληνες εφοπλιστές σε παραγγελίες πλοίων τον Απρίλιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαγγέλης Μαρινάκης-Αγγελική Φράγκου: Οι νικητές των επενδύσεων με 346 εκατ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ