• Business

    Π. Λιβανός: Και τρίτο πλοίο θα πάει από την GasLog στη θυγατρική GasLog Partners;

    Πήτερ Γ. Λιβανός

    Πήτερ Γ. Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Σε έκδοση νέων προνομιούχων μετοχών προσανατολίζεται η ναυτιλιακή GasLog Partners, θυγατρική της GasLog του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, προσβλέποντας μεταξύ άλλων και σε εξαγορές πλοίων από τη μητρική της εταιρεία.

    Όπως ανακοίνωσε η GasLog Partners, θα προχωρήσει σε πώληση νέων προνομιούχων μετοχών σε επικείμενη δημόσια προσφορά, στην τιμή των 25 δολαρίων ανά τεμάχιο. Οι μετοχές θα αποδίδουν σταθερό μέρισμα έως το 2027 και κυμαινόμενο από εκεί και έπειτα.

    Η GasLog Partners διευκρίνισε ότι τα έσοδα από την πώληση των μετοχών θα δοθούν, πέρα από τους γενικούς επιχειρησιακούς σκοπούς, και για πιθανές μελλοντικές εξαγορές πλοίων από την GasLog.

    Ήδη το τελευταίο εξάμηνο η GasLog Partners έχει αποκτήσει από τη μητρική της εταιρεία δύο πλοία, το χωρητικότητας 155000 cbm GasLog Seattle (κατασκευής 2013) και το χωρητικότητας 174.000 cbm GasLog Greece (κατασκευής 2016), και σύμφωνα με τον Jonathan Chappell, αναλυτή της Evercore, υπάρχουν ακόμα 12 πλοία στον στόλο της GasLog που πληρούν τα κριτήρια για να ενταχθούν στη θυγατρική της, και επομένως οι επενδυτές μπορούν να περιμένουν μία τρίτη εξαγορά πλοίου από την GasLog Partners μέσα στο 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δημήτρης Βερνίκος: Επεκτείνει στρατηγικά το στόλο της Vernicos Tugs & Salvage

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Καραγεωργίου (Olympic Shipping): Τεράστια επένδυση 100 εκατ. δολ. από τη ναυτιλιακή του Ιδρύματος Ωνάση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ν. Τσάκος: Σχεδιάζει ανανέωση του στόλου της η TEN;



    ΣΧΟΛΙΑ