• Business

    Με νέο reverse split απαντά ο Γ. Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Σε ένα ακόμα reverse split, το πέμπτο μέσα στο 2017, προχωρά η ναυτιλιακή DryShips, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, αψηφώντας τις καταγγελίες του μετόχου της Maxime Hodges, που υποστηρίζει πως η συμφωνία που έχει συνάψει με το καναδικό fund Kalani Investments του Marc Bistricer είναι παράνομη.

    Αυτή τη φορά, το reverse split της εισηγμένης στον Nasdaq ναυτιλιακής θα έχει αναλογία 1 προς 7 και θα τεθεί σε ισχύ στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής 21 Ιουλίου, περιορίζοντας των αριθμό των κοινών μετοχών της εταιρείας σε περίπου 5,2 εκατομμύρια, από περίπου 36,3 εκατομμύρια που είναι σήμερα.

    Η ανακοίνωση αυτή της DryShips “βύθισε” τη μετοχή της μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης στα 0,59 δολάρια, με πτώση κοντά στο 30%.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες η κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης ομαδική αγωγή εναντίον του Γιώργου Οικονόμου και της εταιρείας του εξαιτίας των συμφωνιών που συνήψε με το καναδικό fund Kalani Investments, οι οποίες βοήθησαν στην “τεχνητή διόγκωση” της μετοχής της εταιρείας και οδήγησαν σε παράνομο πλουτισμό.

    Ειδικότερα, ο Maxine Hodges ισχυρίζεται ότι ο εφοπλιστής άντλησε μεγάλα ποσά μέσω της έκδοσης και πώλησης μετοχών υψηλής αξίας της ναυτιλιακής στην Kalani, το οποίο είχε την πρόθεση να τις μεταπουλήσει. Οι δικηγόροι ισχυρίζονται ότι οι δεκάδες εκατομμύρια μετοχές που πούλησε η DryShips στο καναδικό fund στην ουσία ζημίωσαν τους μετόχους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Νέο deal με την Kalani για τον Γιώργο Οικονόμου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Παππάς: Νέα παραγγελία τεσσάρων capesizes για την Oceanbulk



    ΣΧΟΛΙΑ