• Business

    Νέες δικαστικές περιπέτειες για τον Γ. Οικονόμου και την DryShips

    Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της παραβίασης των καθηκόντων καταπιστευματοδόχου (fiduciary duty), του αδικαιολόγητου πλουτισμού και της σύγκρουσης συμφερόντων βρίσκεται ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου και η ναυτιλιακή του εταιρεία DryShips, μετά από μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του στο Ανώτατο Δικαστήριο των Νήσων Μάρσαλ.

    Ο μηνυτής, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή, ζητά μεταξύ άλλων την επιβολή προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων και την έκδοση προκαταρκτικής εντολής για την αναστολή περαιτέρω εκδόσεων κοινών μετοχών της εταιρείας σε τιμή ανά μετοχή χαμηλότερη από αυτήν που ορίζει ο μηνυτής. Επιπλέον, ζητά αποζημίωση για οικονομικές και ηθικές βλάβες .

    Από την πλευρά της, η DryShips αναφέρει ότι έχει εξετάσει τις καταγγελίες του μηνυτή και κάνει λόγο για αστήρικτες κατηγορίες, διαμηνύοντας ότι θα υπερασπιστεί την αθωότητά της “σθεναρά”.

    Υπενθυμίζεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη δικαστική περιπέτεια στην οποία εμπλέκονται ο Γιώργος Οικονόμου και η DryShips. Πριν από δύο μήνες, όπως γράφαμε στο mononews.gr, είχε γίνει γνωστό ότι η εταιρεία βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας από δικηγορικές εταιρείες για ενδεχόμενη απάτη σε βάρος επενδυτών, μετά από ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

    Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η DryShips φέρεται να ξεκίνησε μία σειρά πωλήσεων μετοχών αξίας άνω των 500 εκατομμυρίων δολαρίων μία μέρα αφού οι μετοχές της εκτοξεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2016 από τα 163 δολάρια στα 2.336 δολάρια ανά μετοχή. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η DryShips πούλησε μετοχές της στην Kalani Investments, η οποία με τη σειρά της τις μεταπώλησε σε “μικρούς επενδυτές”, υποστηρίζοντας πως η σειρά αυτή γεγονότων πιθανόν να απέφερε στον Γιώργο Οικονόμου κέρδη δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Reverse split με αναλογία 1 προς 7 για την Diana Containerships

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θεόδωρος Βενιάμης: Αρκετά πιθανό πλέον ένα ναυτιλιακό «Grexit»



    ΣΧΟΛΙΑ