• Business

    Ν. Τσάκος: Απόλυτη επιτυχία για την TEN, άντλησε 115 εκατ. ευρώ από τη δημόσια προσφορά νέων μετοχών

    Νίκος Τσάκος ΤΕΝ

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation Ltd. (TEN)


    Την επιτυχή ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς νέων προνομιούχων μετοχών της, συνολικής αξίας 115 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρεία TEN, συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου.

    Πρόκειται για συνολικά 4,6 εκατομμύρια προνομιούχες μετοχές σειράς Ε, που πωλήθηκαν στην τιμή των 25 δολαρίων ανά μετοχή και αποφέρουν σταθερό μέρισμα της τάξεως του 9,25% για τα πρώτα δέκα χρόνια, το οποίο κατόπιν θα μετατραπεί σε κυμαινόμενο μέρισμα με βάση το τριμηνιαίο Libor + 6,88%.

    Αξιοσημείωτο είναι δε ότι μεταξύ των 4,6 εκατ. μετοχών που πωλήθηκαν περιλαμβάνονται και όλες οι οψιόν που ενεργοποίησαν οι ανάδοχοι της προσφοράς για επιπλέον 600.000 προνομιούχες μετοχές, ανεβάζοντας τα ακαθάριστα έσοδα από τη διαδικασία κατά 15 εκατομμύρια δολάρια.

    Από τα συνολικά 115 εκατομμύρια δολάρια που απέφερε η δημόσια προσφορά, τα καθαρά έσοδα για την TEN αναμένεται να ανέλθουν στα 111 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία η ναυτιλιακή εταιρεία, σύμφωνα με τη σχετική της ανακοίνωση, σκοπεύει να αξιοποιήσει για γενικούς επιχειρησιακούς σκοπούς, “που μπορεί να περιλαμβάνουν εξαγορές πλοίων ή/και στρατηγικές επενδύσεις”.

    Σημειωτέον ότι οι νέες προνομιούχες μετοχές θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE).

    Ως ανάδοχοι της δημόσιας προσφοράς ορίστηκαν οι Morgan Stanley, UBS Investment Bank, JP Morgan, Citigroup και Stifel, με τις DVB Capital Markets και BNP Paribas να κατέχουν το ρόλο του συνδιαχειριστή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Συνάντηση Κουρουμπλή-Μέρκελ στο Αμβούργο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Clarksons: Γιατί μειώθηκαν τα bonuses των γιγάντων της ναυλομεσιτείας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά – Αναλυτικά όλες οι κατηγορίες



    ΣΧΟΛΙΑ