• Business

    Α. Μαρτίνος: Η Minerva συμμορφώνεται με τους νέους κανονισμούς για τη θαλάσσια ρύπανση

    Ανδρέας Μαρτίνος, εφοπλιστής Minerva Marine


    Για τη συμμόρφωσή της με τους νέους κανονισμούς σχετικά με τη διαχείριση του υδάτινου έρματος, οι οποίοι τίθενται σε ισχύ στις 8 Σεπτεμβρίου, φροντίζει η ναυτιλιακή εταιρεία Minerva Marine, συμφερόντων του Ανδρέα Μαρτίνου, η οποία συμφώνησε με την Wartsila για την προσαρμογή “αρκετών” πλοίων της σε νέα συστήματα διαχείρισης υδάτινου έρματος.

    Η συμφωνία καλύπτει, πέρα από τα ίδια τα συστήματα, και παροχές όπως εκπαίδευση στη χρήση τους, ανταλλακτικά, υποστήριξη εφ’ όρου ζωής και ετήσια επιθεώρηση. Για τα τάνκερ της εταιρείας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Wartsila, έχει επιλεγεί το σύστημα Electro Chlorintation EX, που περιλαμβάνει μία διπλή διαδικασία φιλτραρίσματος και ηλεκτροχλωρίωσης.

    Η λειτουργία πλοίων υπό τη διαχείρισή μας, που περιλαμβάνει μεταφορές αργού πετρελαίου και φορτίων προϊόντων ανά τον κόσμο, δεν επιτρέπει εξαιρέσεις σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος. Η Wartsila μπόρεσε να προσφέρει μία ισχυρή προσέγγιση με έμφαση στην ασφάλεια και με αξιόπιστο σχεδιασμό, που αναμένεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονη ς αγοράς στην οποία λειτουργούμε. Η δυνατότητα εφ’ όρου ζωής υποστήριξης από το διεθνές δίκτυο εξυπηρέτησης της Wartsila και η συμμόρφωση των συστημάτων με τις δύσκολες περιβαλλοντικές παραμέτρους επίσης επηρέασαν την επιλογή παρόχου μας”, δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Minerva Σταύρος Δανιόλος, και Βάγια Χατζηγιάννη.

    Η συμφωνία αυτή της Minerva έρχεται ένα μήνα μετά την παραλαβή ενός δεξαμενόπλοιου, του δεύτερου για φέτος για την ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία.

    Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 3 Μαρτίου του 2017 προστέθηκε στο στόλο της το νεότευκτο δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου suezmax Minerva Kalypso (χωρητικότητας 159.051-dwt και κατασκευής 2017), το οποίο κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Hyundai Heavy Industries, της Νότιας Κορέας, τα ναυπηγεία της οποίας ο κ. Μαρτίνος έχει εμπιστευτεί πολλές φορές για την κατασκευή των πλοίων του στόλου της Minerva Marine.

    Στις 16 Ιανουαρίου η εταιρεία είχε παραλάβει το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς αργού πετρελαίου τύπου aframax Minerva Coralia (χωρητικότητας 113.850-dwt και κατασκευής 2017), το οποίο κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Daewoo Mangalia Heavy Industries (θυγατρικά του νοτιοκορεάτικου ομίλου Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering και της γιάρδας “2 Mai” Mangalia Shipyard) που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα στην κομητεία της Κωνστάντζας της Ρουμανία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Χατζηπατέρας: Στροφή στην αγορά ομολόγων εξετάζει η Dorian LPG

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγγελική Φράγκου: Το big deal στην Ουρουγουάη μπαίνει σε εφαρμογή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Οικονόμου: Έχει δώσει 662 εκατ. δολ. για 14 πλοία – Ραγδαία πτώση της μετοχής της DryShips κατά 18,79%



    ΣΧΟΛΙΑ