• Business

    Γ. Οικονόμου: Και νέοι δικαστικοί μπελάδες με την Ocean Rig

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Αντιμέτωπος με μία ακόμα δικαστική διαμάχη βρίσκεται ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, αυτή τη φορά αναφορικά με την εταιρεία γεωτρήσεων Ocean Rig, η οποία έχει καταθέσει αίτηση για πτώχευση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

    Όπως γράφαμε στο mononews.gr, τον περασμένο Μάρτιο ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της Ocean Rig ότι κατέθεσε αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 15 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ, καθώς στάθηκε τελικά αδύνατο να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

    Η διοίκηση ήλθε σε συμφωνία με τους πιστωτές της ώστε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του 72% του χρέους της, η οποία θα υλοποιηθεί με βάση τέσσερα ξεχωριστά αλλά συνδεδεμένα αναδιαρθρωτικά πλάνα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία των Νήσων Κέιμαν, όπου και βρίσκεται η έδρα της από τον Φεβρουάριο του 2017. Σύμφωνα με αυτά τα πλάνα, ποσό ύψους 3,69 δισ. δολαρίων από το συνολικό χρέος της Ocean Rig πρόκειται να ανταλλαχθεί με νέες κοινές μετοχές της εταιρείας, 288 εκατ. δολάρια μετρητά, καθώς και ένα ποσό ύψους 450 εκατ. δολαρίων εξασφαλισμένου χρέους.

    Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό σήμερα, η Νεοϋορκέζα δικηγόρος Tally Wiener, που είχε επενδύσει στην εταιρεία, προσέφυγε κατά της αίτησης πτώχευσης της Ocean Rig, ζητώντας να καταγραφούν οι ακριβείς τοποθεσίες στις οποίες βρίσκονται όλα τα πλοία του στόλου της εταιρείας μετά την αίτηση, στο πλαίσιο της αξιολόγησης για το αν η Ocean Rig έχει στις Νήσους Κέιμαν το κέντρο των κύριων συμφερόντων της, κάτι που θα πρέπει να αποδειχθεί προτού προχωρήσει απρόσκοπτα η αναδιάρθρωση του χρέους της.

    “Αν η αναδιάρθρωση επιτύχει, οι μέτοχοι θα λάβουν μόλις το 0,02% των μετοχών τους, γεγονός το οποίο θα είναι πολύ άσχημο για πολλούς ανθρώπους. Οπότε, από μέρους μου θα ήθελα ο κόσμος τουλάχιστον να κατανοήσει τη θέση του ως μετόχων”, δήλωσε στο Splash η Wiener, ξεκαθαρίζοντας ότι παρά την απόρριψη των ισχυρισμών της από τους δικηγόρους της Ocean Rig, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να κυνηγά την υπόθεση.

    Μπελάδες και με την DryShips

    Εν τω μεταξύ, ο Γιώργος Οικονόμου έχει μπελάδες με τη Δικαιοσύνη και αναφορικά με την DryShips, καθώς ο Maxime Hodges, μέτοχος της εισηγμένης στο NASDAQ ναυτιλιακής, κατέθεσε την αγωγή στην οποία και υποστηρίζει πως η συμφωνία που έχει συνάψει με το καναδικό fund Kalani Investments του Marc Bistricer, είναι παράνομη. Εξάλλου, μια σειρά δικηγορικών γραφείων προέβησαν σε ανακοινώσεις με σκοπό να «ψαρέψουν» κι άλλους μετόχους, ώστε να τους κινητοποιήσουν -λειτουργώντας ως εκπρόσωποί τους- να στραφούν κι εκείνοι εναντίον της DryShips. Συγκεκριμένα, τα γραφεία Goldberg Law, Scott+Scott, Khang & Khang, Rosen Law Firm, Lundin Law, Levi & Korsinsky και Bronstein, Gewirtz & Grossman, όλα εξέδωσαν ανακοινώσεις που μαρτυρούν τις προθέσεις τους

    Βέβαια τα προβλήματα δεν τελειώνουν εκεί για τη DryShips, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να έχει ανοικτό το δικαστικό μέτωπο στις Νήσους Μάρσαλ λόγω της αγωγής που είχε ασκηθεί εναντίον της από έναν άλλο μέτοχο που προσπαθεί να εξασφαλίσει δικαστική εντολή που θα απαγορεύει στην ναυτιλιακή να πουλήσει επιπλέον μετοχές στην Kalani.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πήτερ Γεωργιόπουλος: Έτοιμος για ένα ακόμη super deal

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με νέο reverse split απαντά ο Γ. Οικονόμου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Καμπανάκι» από ακτοπλόους: Ανεπαρκείς οι λιμενικές υποδομές της χώρας – Προβλήματα με τα δρομολόγια



    ΣΧΟΛΙΑ