• Business

    Ενισχύει την κερδοφορία της και βολιδοσκοπεί νέα τάνκερ η Petrogress

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Μειωμένο τζίρο, αλλά αυξημένη κερδοφορία παρουσίασε κατά το β’ τρίμηνο του 2017 η ναυτιλιακή Petrogress του πολύπειρου Χρήστου Τράιου, η οποία προσανατολίζεται σε προσθήκες τάνκερ για να ενισχύσει τη δραστηριότητά της στη δυτική Αφρική.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου της Petrogress, στο β’ τρίμηνο του 2017 η εταιρεία κατέγραψε κέρδη 1,17 εκατ. δολαρίων, έναντι 0,45 εκατ. δολαρίων στο β’ τρίμηνο του 2016. Ο τζίρος της εταιρείας περιορίστηκε στα 4,44 εκατ. δολάρια, έναντι 5,32 εκατ. δολαρίων ένα χρόνο πριν, όμως παράλληλα τα λειτουργικά κόστη συρρικνώθηκαν πολύ περισσότερο, στα 1,81 εκατ. δολάρια, από 3,73 εκατ. δολάρια στο β’ τρίμηνο 2016.

    Η Petrogress, που μέσω της θυγατρικής της Petronav διαχειρίζεται τέσσερα τάνκερ, αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως η Petronav “αυτήν την περίοδο εξερευνά ευκαιρίες επέκτασης των επιχειρήσεών της, αναγνωρίζοντας και αποκτώντας περαιτέρω πλοία για να επεκτείνει τον στόλο των τάνκερ που διαχειρίζεται”.

    Σημειώνεται ότι τον περασμένο Μάιο η εταιρεία συμφώνησε με την Sage Petroleum της Γκάνα για την παράδοση 40.000 βαρελιών αργού πετρελαίου το μήνα για ένα χρόνο.

    Παράλληλα, η Petrogress επενδύει στα κυπριακά ναυπηγεία F&T της Λεμεσού, αποσκοπώντας στην αναβάθμιση και επέκτασή τους. Η συμφωνία που συνήψε τον προηγούμενο μήνα με την F&T Investments προβλέπει τη συνδιαχείριση και το marketing των ναυπηγείων από την Petrogress.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Φράγκου: Στα 118 εκατ. δολάρια το τελικό κόστος εξαγοράς των 14 πλοίων της Rickmers Trust

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Πίττας: Συρρικνώθηκαν οι ζημίες της Euroseas στο β’ τρίμηνο 2017

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο tanker pool της Penfield τέσσερα τάνκερ της ελληνικής Diamlemos



    ΣΧΟΛΙΑ