• Business

    Δικαίωση ξανά για τον Πέτρο Παππά στη δικαστική του διαμάχη με τον Nobu Su

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Δικαιώθηκε και στο εφετείο η ναυτιλιακή Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, στη δικαστική της διαμάχη με την F5 Capital του Nobu Su, που κατηγορούσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και μετόχους της Star Bulk ότι προκάλεσαν παράνομα την αλλοίωση του μεριδίου της στην εταιρεία.

    Ο Su υπέβαλε τη σχετική μήνυση σε αμερικανικό δικαστήριο το 2014, κατηγορώντας τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και μετόχους της Star Bulk ότι ενήργησαν με προσωπικό συμφέρον κατά την εξαγορά της Oceanbulk, η οποία ελεγχόταν από τον Πέτρο Παππά και την Oaktree, και την απόκτηση 34 πλοίων από την Excel Maritime Carriers της Oaktree. Όμως το 2016 η δικαστής Analisa Torres απέρριψε τους ισχυρισμούς του, υποστηρίζοντας πως οι δικηγόροι του δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι η πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου της Star Bulk δεν μπορούσε να αποφασίσει αμερόληπτα για τις δύο αυτές συμφωνίες.

    Το τριμελές εφετείο στο οποίο προσέφυγε ο Su, ελπίζοντας σε ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης, δεν του έκανε τη… χάρη: οι εφέτες έκριναν ομόφωνα ότι ο Su θα έπρεπε να είχε επιχειρήσει πρώτα να εκφράσει τη διαμαρτυρία του στο διοικητικό συμβούλιο της Star Bulk και τους μετόχους, προτού προχωρήσει σε υποβολή μήνυσης, ή θα έπρεπε εναλλακτικά να αποδείξει ότι θα ήταν μάταια μία τέτοια κίνηση, κάτι που σύμφωνα με τους δικαστές δεν ισχύει, καθώς έκριναν ότι τουλάχιστον πέντε από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου θα μπορούσαν να εξετάσουν αμερόληπτα τους ισχυρισμούς του Su.

    “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, που πιστεύουμε πως είναι ορθό, και επιβεβαιώνει την ορθή απόφαση του πρώτου δικαστηρίου”, δήλωσε ο δικηγόρος Bruce Paulsen, που εκπροσώπησε τον Πέτρο Παππά και άλλους κατηγορούμενους.

    Από την πλευρά του, ο Mark Rifkin, δικηγόρος του Nobu Su, ανέφερε στο TradeWinds ότι μελετά την απόφαση προκειμένου να αξιολογήσει το αν θα “κυνηγήσει” περαιτέρω την υπόθεση: “Είμαστε απογοητευμένοι και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι μπορούμε, αν μπορούμε, να κάνουμε αναφορικά με την απόφαση”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Ολική επαναφορά για τη ναυτιλιακή του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στη μεγαλύτερη κοινοπραξία ρυμουλκών στη Μεσόγειο η Vernicos Tugs & Salvage

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πέφτουν οι τιμές στην αγορά scrap – Αισιοδοξία για ανάκαμψη από τους αναλυτές



    ΣΧΟΛΙΑ