• Business

    Roche Hellas: Δωρεάν η παροχή του Cotellic στους ασθενείς υπό αγωγή

    • NewsRoom


    Την απόφαση να παρέχει δωρεάν το ογκολογικό φάρμακο Cotellic στους ασθενείς  που θα βρίσκονται ήδη υπό αγωγή τη στιγμή που το προϊόν θα αποσυρθεί από τη θετική λίστα και μέχρι την ολοκλήρωση της θεραπείας τους, ανακοίνωσε η Roche Hellas.

    Η απόσυρση του σκευάσματος από τη λίστα του ΕΟΠΥΥ ήρθε ως αποτέλεσμα της νέας πολιτικής φαρμάκου που επιβάλει το υπουργείο Υγείας (για υποχρεωτική έκπτωση 25% για τα νέα, καινοτόμα φάρμακα, με αναδρομική μάλιστα ισχύ από 1/1/2017), καθώς η Roche Hellas έκρινε ασύμφορη την διάθεση του φαρμάκου στην ελληνική αγορά.

    Σύμφωνα με την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, εκτιμάται ότι το φάρμακο λαμβάνουν περίπου 50 ασθενείς.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας: 

    H Roche Hellas έχει ήδη ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, για τη δωρεάν διάθεση του ογκολογικού σκευάσματος Cotellic▼ (cobimetinib) σε όλους τους ασθενείς που θα βρίσκονται υπό αγωγή τη στιγμή που το προϊόν θα αποσυρθεί από τη θετική λίστα έως και την ολοκλήρωση της θεραπείας τους, έχοντας προβεί στην κατάθεση σχετικού αιτήματος στον Ε.Ο.Φ.

    Με τη δωρεάν διάθεση του φαρμάκου αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε με ευαισθησία και υπευθυνότητα στις ανάγκες των ασθενών και των επαγγελματιών υγείας υπερβαίνοντας τις προκλήσεις που διαμορφώνει η υιοθέτηση περιοριστικών μέτρων στη σύγχρονη πολιτική υγείας.

    Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Υγείας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των εταιρειών του κλάδου για την επανεκκίνηση του διαλόγου και την υιοθέτηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να επαναπροσδιορισθούν οι σχετικές πολιτικές προς όφελος των ασθενών με πρωταρχικό μέλημα την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε καινοτόμες θεραπείες σήμερα, αλλά και στο μέλλον.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Άρχισαν τα «όργανα»: Τέλος στην αποζημίωση ογκολογικής θεραπείας βάζει το χαράτσι στα νέα, καινοτόμα φάρμακα
     
     
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι αναφέρει ο ΣΦΕΕ για την απόσυρση ογκολογικού σκευάσματος
     



    ΣΧΟΛΙΑ