• Business

    Mega συμμαχία-έκπληξη: Παπακωνσταντίνου με Γερμανό διεκδικούν την AVIS


    Αλλάζουν τα δεδομένα στον διαγωνισμό για την απόκτηση της Olympic Εμπορικές & Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε (του master franchisee στην Ελλάδα των Avis Rent a Car και Budget Rent a Car and Payless), μετά τη συμμαχία-έκπληξη του επιχειρηματία Λάμπρου Παπακωνσταντίνου με τον Πάνο Γερμανό, οι οποίοι έχουν υποβάλει τη μία από τις δύο προσφορές που έχει δεχθεί η Τράπεζα Πειραιώς.

    Ειδικότερα, η μία από τις δύο προσφορές υπεβλήθη από την Virtus South European Fund, που ελέγχεται από τον Λάμπρο Παπακωνσταντίνου, με την υποστήριξη της Olympia Group του Πάνου Γερμανού, ενώ η άλλη προσφορά είναι αυτή του αμερικανικού fund Fortress, χωρίς να έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά τα ποσά που προσφέρουν οι δύο υποψήφιοι, κάτι που είναι πιθανό να γνωστοποιηθεί εντός της ημέρας.

    Να σημειωθεί ότι πρώτο το mononews.gr σας είχε ενημερώσει ήδη από το βράδυ της Παρασκευής πως οι προσφορές που υπεβλήθησαν για την Avis Hellas ήταν τελικά δύο.

    Πάνος Γερμανός. Βασικός Μέτοχος Public, Sunlight, Play

    Υπενθυμίζεται ότι η Avis Hellas έχει κοστολογηθεί στα 330 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των δανείων ύψους 245 εκατ. ευρώ που έχει λάβει από την Πειραιώς με ευνοϊκούς όρους, ενώ η εταιρεία το 2016 αύξησε τον κύκλο εργασιών της στα 152,5 εκατ., με ρεκόρ κερδών ebitda στα 76,3 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 19,4 εκατ. (+41%). Επίσης, σε ιστορικά υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε ο αριθμός του στόλου (31.700 αυτοκίνητα), οι αγορές αυτοκινήτων (8.600 αυτοκίνητα) όσο και το μέγεθος της προ φόρων κερδοφορίας (19 εκατ. ευρώ), ενώ υλοποιήθηκαν 7 εκατ. ευρώ νέες επενδύσεις.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τον πρώτο λόγο θεωρητικά έχει η κοινοπραξία του τουρκικού ομίλου Koc με τον αμερικανικό όμιλο Avis Budget Group, καθώς με βάση τη σύμβαση μεταξύ της μητρικής Avis και της Olympic, η μητρική διατηρεί σε περίπτωση πώλησης της δεύτερης διπλό δικαίωμα πρώτης άρνησης και τελικής συναίνεσης. Ωστόσο, η προσφορά της κοινοπραξίας δεν κρίθηκε ικανοποιητική, καθώς ήταν χαμηλότερη από την αποτίμηση της εταιρείας, κι έτσι η διαδικασία προχωρά με άλλους ενδιαφερόμενους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τους κάρφωσαν στην εφορία: Ποιο ξενοδοχείο δίνει έκπτωση 50% εάν πληρώσεις μετρητά. Τι συμβαίνει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Moody’s για ΕΤΕ: Η πώληση της Banca Romaneasca έχει πιστωτικά θετικό πρόσημο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαρουφάκης – Πολάκης: Μια νέα βεντέτα γεννάται



    ΣΧΟΛΙΑ