• Business

    Ιλιγγιώδες ποσό 7 εκατ. έδωσαν οι D&G στα Harrods! (video)

    • NewsRoom


    Τα γιορτινά του φόρεσε το περίφημο πολυκατάστημα Harrods στο Λονδίνο, παρουσία του επιτυχημένου διδύμου σχεδιαστών, Dolce & Gabbana.

    Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Η διάθεση ανεβαίνει. Ο υπερκαταλωτισμός το ίδιο…

    Το Harrods ένα από τα πιο γνωστά πολυκαταστήματα πολυτελείας που βρίσκεται στην Brompton Road στο Knightsbridge του Λονδίνου εγκαινίασε τη συνεργασία του με τους Ιταλούς σχεδιαστές που έδωσαν ούτε λίγο, ούτε πολύ περί τα 7 εκατομμύρια λίρες, προκειμένου να καπαρώσουν τις βιτρίνες του πολυκαταστήματος (και τα 23 παράθυρα) για να προμοτάρουν τα προϊόντα τους.

    Οι Stefano Gabbana και Domenico Dolce μαζί με την εμπορική διευθύντρια άναψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

    Η ιστορία του θρυλικού Ηarrods

    Το Harrods ιδρύθηκε το 1834 στο East End του Λονδίνου, από τον Charles Henry Harrod ο οποίος δημιούργησε ένα μεγάλο παντοπωλείο στο Stepney, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τσάι. Το 1849, για να ξεφύγει από την εγκληματικότητα του κέντρου της πόλης και να επωφεληθεί από τις συναλλαγές με την Μεγάλη Έκθεση του 1851 στο κοντινό Χάιντ Παρκ, ο Harrod εξαγόρασε ένα μικρό κατάστημα στην περιοχή του Knightsbridge, στην τοποθεσία του σημερινού καταστήματος.

    Στην αρχή η επιχείρηση στεγαζόταν σε ένα μονόκλινο δωμάτιο που απασχολούσε δύο υπαλλήλους και ένα αγόρι για τις μεταφορές. Ο γιος του Harrod, Charles Digby Harrod μετέτρεψε το κατάστημα σε μια ακμάζουσα επιχείρηση λιανικής πώλησης φαρμάκων, αρωμάτων, χαρτικών, φρούτων, και λαχανικών. Το Harrods γρήγορα επεκτάθηκε και στα παρακείμενα κτίρια, απασχολώντας εκατό άτομα από το 1880.

    Ωστόσο, η αλματώδης αύξηση στην επιχείρηση αντιστράφηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου του 1883, όταν μετά από πυρκαγιά καταστράφηκε ολοσχερώς. ο Charles Harrod όμως παρά την καταστροφή, κατάφερε να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις του προς τους πελάτες του για τις Χριστουγεννιάτικες παραδόσεις σημειώνοντας κέρδη ρεκόρ μετά από αυτό.

    Σύντομα, ένα νέο κτίριο χτίστηκε στη θέση του παλιού, και το πολυκατάστημα Harrods έδωσε μεγαλύτερο χρόνο πίστωσης για πρώτη φορά στους καλύτερους πελάτες του, μεταξύ των οποίων ήταν ο Όσκαρ Ουάιλντ, οι θρυλικές ηθοποιοί Lillie Langtry και Ellen Terry, καθώς και πολλά μέλη της Βρετανικής Βασιλικής Οικογένειας.

    Στα χρόνια που ακολούθησαν την μεγάλη επιτυχία του Harrods σημαντικά γεγονότα γύρω από την επιχείρηση ακολούθησαν. Tο Harrod’s για χρόνια αποτελούσε το στέκι της βρετανικής ελίτ.

    «Τα πάντα για όλους και παντού»

    Αν κοιτάξετε με ιδιαίτερη προσοχή τον τεράστιο θόλο της εδουαρδιανής πρόσοψης του Harrods, θα παρατηρήσετε το λατινικό ρητό «Omnia omnibus ubique», που σημαίνει «Τα πάντα για όλους και παντού» και αντιπροσωπεύει πλήρως τον πληθωρικό χαρακτήρα του Harrods.

    Ο Αλ Φαγιέτ πούλησε το κολοσσό του στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ, ωστόσο η λάμψη και η μαγική ατμόσφαιρα παραμένουν άσβεστες μέχρι σήμερα…

    Πηγή: mygreekgoliday.gr



    ΣΧΟΛΙΑ