• Business

    Αριάνα Χάφινγκτον: Κλείνει το deal Softbank-Uber – Προαναγγέλλει συγχωνεύσεις

    • NewsRoom


    Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η κολοσσιαία επένδυση της SoftBank στην Uber, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Αριάνα Χάφινγκτον, μέλος του ΔΣ της Uber, σε συνέδριο τη Δευτέρα.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Uber ενέκρινε αυτόν το μήνα την επένδυση του ιαπωνικού τεχνολογικού κολοσσού, η οποία, μεταξύ άλλων, θα προσθέσει άλλες έξι θέσεις στο ΔΣ της εταιρείας και προβλέπει την εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο μέχρι το 2019.

    Μέσω του ύψους 93 δισ. δολαρίων Vision Fund, η SoftBank σχεδιάζει να αποκτήσει το 14%-20% της startup, ανέφερε ακόμη η Αριάνα Χάφινγκτον.

    To deal Uber – Softbank αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στη Silicon Valley. Μάλιστα, η SoftBank διαπραγματευόταν όλο το καλοκαίρι με τους επενδυτές και το ΔΣ της Uber, για να επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία.

    Σύμφωνα με την Χάφινγκτον, η επένδυση της SoftBank είναι μια στρατηγική κίνηση διασφάλισης της επιτυχίας της Uber μακροπρόθεσμα και, σύμφωνα με την ίδια, δεν αποκλείεται να δούμε συγχωνεύσεις και εξαγορές στον κλάδο της Uber…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Richemont: Προβλέπει αύξηση καθαρών κερδών 80% – Καλπάζουν οι πωλήσεις Cartier, Vacheron Constantin και Piaget
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα πέσει τελικά «black» στην επένδυση της BlackRock στον Κηφισό;
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Marks & Spencer: Μένει ή φεύγει; Τι σχεδιάζει για την ελληνική αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ