• Business

    Αντίστροφη μέτρηση για την Black Friday

    • NewsRoom


    Σε ετοιμότητα για την Black Friday, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 24 Νοεμβρίου, είναι επιχειρήσεις και καταναλωτές, καθώς οι πρώτοι ευελπιστούν ότι, έστω και για μία ημέρα, θα κινηθεί η αγορά, ενώ οι δεύτεροι ότι θα βρουν ελκυστικές προσφορές σε όσα καταστήματα συμμετάσχουν στον θεσμό.

    Μάλιστα, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) απέστειλε, προ ημερών, εγκύκλιο προς τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους μέλη της, υπενθυμίζοντας ότι ο συγκεκριμένος θεσμός πέρυσι δοκιμάστηκε για πρώτη φορά με επιτυχία και στην Ελλάδα και σημειώνοντας: «δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια πραγματοποιήθηκε πέρυσι κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο ελεύθερο μόνο για τους μεγάλους αλλά να το επιφυλάξουμε μόνοι μας και για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες».

    Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν βεβαίως χειρόγραφα και τα καταστήματα είχαν δύο χρώματα μελανιού για να καταγράφουν τα στοιχεία.

    Με κόκκινο γράφονταν οι ημέρες με αρνητικό ισολογισμό πωλήσεων και με μαύρο οι ημέρες με θετικό απολογισμό.

    Καθιερώθηκε λοιπόν η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους, εξού και η ονομασία Black Friday.

    Ο θεσμός τα τελευταία χρόνια έχει εξαπλωθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων σε Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία, Φινλανδία, Πολωνία και κάθε χρονιά συμμετέχουν όλο και περισσότεροι λιανέμποροι.

    To μόνο που μένει να δούμε είναι ποιες εταιρείες θα συμμετάσχουν φέτος και φυσικά τι εκπτώσεις θα δουν οι καταναλωτές στα καταστήματα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Βόμβα στη showbiz: Ζευγάρι ο Ντάνος και η Ντορέττα Παπαδημητρίου
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αθηνά Ωνάση: Ατσάλινη και ατάραχη ακόμα και στο διαζύγιο της
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζώδια: Οι ερωτικές προβλέψεις της εβδομάδας… Από 13 έως 19 Νοεμβρίου 2017



    ΣΧΟΛΙΑ