• Business

    Άρθρο παρέμβαση του Αντώνη Κεφαλά: Να αλλάξει τώρα η δικτατορία του ΚΑΣ


    Πέρα από την αμηχανία της κυβέρνησης με την απόφαση αναβολής του ΚΑΣ και πέρα από την εκ νέου κατάρριψη του μύθου πως η Ελλάς των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καλοδέχεται τις επενδύσεις μήπως είναι καιρός να αλλάξει η νομοθεσία που εγκαθίδρυσε τη δικτατορία του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου;;; Για δεκαετίες τώρα το ΚΑΣ και ευρύτερα ο χώρος των αρχαιολόγων διακατέχεται από μία απίθανη ιδεοληψία: τίποτα δεν είναι πάνω από τα αρχαία ερείπια — όπου κι αν βρίσκονται, όποια κι αν είναι.

    Η υπεράσπιση και των ιδιοτελών συμφερόντων τους έχει αποκτήσει και το προκάλυμμα της μάχης υπέρ πάντων για την προστασία του περιβάλλοντος με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται επενδύσεις και επενδυτές. Και να λέγαμε ότι έχουμε πράγματι διαφυλάξει την αρχαία κληρονομιά μας και έχουμε πληθώρα αξιόλογων και επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων — κάπως θα μπορούσε κανείς να δικαιολογήσει την κατάσταση.

    Όταν η χώρα πνίγεται στα χρέη και στη φτώχεια οι αποφάσεις του ΚΑΣ, των λοιπών αρχαιολόγων, των φυλάκων και των συμπαρομαρτούντων που πλουτίζουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, ήρθε η ώρα να μπει τέλος στη δικτατορία του ΚΑΣ. ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΡΟΛΟ.



    ΣΧΟΛΙΑ