• Business

    Νεώριο Σύρου: Κλείδωσε η συμφωνία εξυγίανσης – «Ναι» από τράπεζες και Ταβουλάρη 

    Νεώριο


    Άνοιξε ο δρόμος για την υποβολή της αίτησης εξυγίανσης των ναυπηγείων Σύρου, μετά και την οριστικοποίηση του σχεδίου ανασυγκρότησης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί τα εμπλεκόμενα μέρη στην υπόθεση (πιστωτές, τράπεζες, επενδυτής και συμβουλευτικές εταιρείες) συμφωνήθηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου διάσωσης του Νεωρίου και την είσοδο του νέου επενδυτή, την αμερικάνικη Onex. Τη συναίνεσή του εξέφρασε και ο νυν ιδιοκτήτης των ναυπηγείων, κ. Ταβουλάρης.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την επόμενη Πέμπτη 21 Ιουνίου, η συμφωνία θα υποβληθεί στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΦΚΑ προς έγκριση, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να κατατεθεί στο Πρωτοδικείου Σύρου προς επικύρωση με βάση το άρθρο 106δ του πτωχευτικού κώδικα.

    Πηγές με γνώση της υπόθεσης επισημαίνουν πως τα χρέη προς ΕΦΚΑ ρυθμίζονται σε 280 δόσεις ενώ υπάρχει διακανονισμός και επί των τραπεζικών δανείων που οφείλουν τα ναυπηγεία.

    Υπενθυμίζεται πως η αμερικάνικη Onex που εκπροσωπείται από τον Πάνο Ξενοκώστα αναδείχθηκε προτιμητέος επενδυτής στα τέλη του περασμένου έτους, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που είχε ξεκινήσει κυβέρνηση με υποψήφιους διεκδικητές για τη διάσωση των ιστορικών ναυπηγείων της Σύρου. Είχε καταθέσει την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη πρόταση, η οποία προβλέπει τη διάθεση συνολικά 60 εκατ. ευρώ για νέες επενδύσεις αλλά και την αποπληρωμή των δεδουλευμένων στους περίπου 500 εργαζόμενους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Π. Ξενοκώστας (Onex)-Το Μότο μας είναι: «Νεώριο, το σπίτι των Εφοπλιστών»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου: Προ των πυλών η συμφωνία με ONEX- Πάνω από 200 δόσεις η ρύθμιση οφειλών

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νεώριο Σύρου: Ξεπεράστηκε και ο «σκόπελος» του ΕΦΚΑ – Νέα συνάντηση τραπεζών με KPMG και ONEX



    ΣΧΟΛΙΑ