• Business

    Νέο πλοίο για τη New Vision του Άρη Μπαταγιάννη


    Το δεύτερο πλοίο της σε δύο χρόνια λειτουργίας απέκτησε η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία New Vision, όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της, Άρης Μπαταγιάννης.

    Πρόκειται για το πλοίο τύπου supramax Santa Elena (μετονομάστηκε σε New Kosmos), χωρητικότητας 56.000 dwt και κατασκευής 2005, το οποίο μέχρι πρότινος ανήκε σε ιαπωνική εταιρεία. Μάλιστα, πληροφορίες ανέφεραν πως αρχικά το πλοίο είχε πωληθεί στην SR Shipping με έδρα το Μπανγκλαντές, όμως τελικά κατέληξε στα χέρια της ελληνικής εταιρείας έναντι 6,1 εκατομμυρίων ευρώ.

    Πρόκειται για το δεύτερο πλοίο που αποκτά η New Vision στα δύο χρόνια της λειτουργίας της (ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2014), μετά το Rea (μετονομάστηκε σε New Era), χωρητικότητας 53.100 dwt, κατασκευής 2003, το οποίο απέκτησε τον Ιούνιο του 2015 από τον εφοπλιστή Νικόλα Φραγκίστα έναντι περίπου 7,2 εκατομμυρίων ευρώ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο πλοία του στόλου της New Vision είναι κατασκευασμένα στην Ιαπωνία, το μεν New Era στα ναυπηγεία Iwagi Zosen, το δε New Kosmos στα ναυπηγεία Mitsui Tamano.

    Στο παρελθόν ο Άρης Μπαταγιάννης υπήρξε επικεφαλής μίας άλλης εταιρείας, της New Wave, που ήταν ενεργή από το 1999 ως το 2004, όταν και πούλησε το τελευταίο της πλοίο, το χωρητικότητας 28.500 dwt Ankora, κατασκευασμένο το 1992 στα ιαπωνικά ναυπηγεία Imabari.

    Μάλιστα, τότε είχε καταφέρει να πουλήσει το Ankora έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό διπλάσιο από αυτό που είχε πληρώσει για να το αποκτήσει το 2002, αν και η τιμή περιελάμβανε και ένα επτάμηνο συμβόλαιο χρονοναύλωσης.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/diana-shipping-epiveveoni-tis-fimes-ne-exetazoume-agores-plion/64506

     



    ΣΧΟΛΙΑ