• Business

    Πούλησε πλοίο της σε συμφέρουσα τιμή η New Vision του Άρη Μπαταγιάννη

    bulker ναυτιλία


    Ένα από τα τρία πλοία του στόλου της φέρεται να πούλησε η ελληνική ναυτιλιακή New Vision Shipping του Άρη Μπαταγιάννη, σε τιμή σημαντικά ανώτερη από αυτήν που το είχε αγοράσει πριν από δυόμισι χρόνια.

    Πρόκειται για το πλοίο New Era (χωρητικότητας 53.000 dwt, κατασκευής 2003), το οποίο σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το TradeWinds πωλήθηκε έναντι 9,7 εκατομμυρίων δολαρίων (τιμή ελαφρώς ανώτερη από την αναμενόμενη) στην Akij Group με έδρα το Μπανγκλαντές. Σημειωτέον ότι η New Vision αγόρασε το πλοίο τον Ιούνιο του 2015 έναντι 8,5 εκατ. δολαρίων από τον εφοπλιστή Νικόλα Φραγκίστα.

    Τον περασμένο Ιούνιο η New Vision απέκτησε το πλοίο τύπου supramax Santa Elena (μετονομάστηκε σε New Kosmos), χωρητικότητας 56.000 dwt και κατασκευής 2005, από ιαπωνική εταιρεία, έναντι 7,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα το πλοίο εκτιμάται ότι αξίζει πάνω από 11 εκατ. δολάρια.

    Το τρίτο πλοίο της εταιρείας, το Mastro Mitros (χωρητικότητας 45.000 dwt, κατασκευής 2001), αποκτήθηκε έναντι 4,75 εκατ. δολαρίων και σήμερα εκτιμάται ότι αξίζει 6,65 εκατ. δολάρια.

    Στο παρελθόν ο Άρης Μπαταγιάννης υπήρξε επικεφαλής μίας άλλης εταιρείας, της New Wave, που ήταν ενεργή από το 1999 ως το 2004, όταν και πούλησε το τελευταίο της πλοίο, το χωρητικότητας 28.500 dwt Ankora, κατασκευασμένο το 1992 στα ιαπωνικά ναυπηγεία Imabari.

    Μάλιστα, τότε είχε καταφέρει να πουλήσει το Ankora έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό διπλάσιο από αυτό που είχε πληρώσει για να το αποκτήσει το 2002, αν και η τιμή περιελάμβανε και ένα επτάμηνο συμβόλαιο χρονοναύλωσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Φράγκου: Κέρδη και βλέψεις για νέα πλοία στην Navios Containerships

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Χατζηπατέρας: Καλύτερα των αναμενονένων τα αποτελέσματα τριμήνου της Dorian LPG

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βίκτωρ Ρέστης: Ποια η «σχέση» του εφοπλιστή με τα Paradise Papers



    ΣΧΟΛΙΑ